fbpx
19/06/2024
EsportFeminismeMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ PODEM PRESENTA UNA MOCIÓ DE REBUIG A LES ACTITUDS SEXISTES I  MASCLISTES EN L’ÀMBIT ESPORTIU

El proper dilluns 25 de setembre tindrà lloc el ple ordinari de setembre, en el que Mollet En Comú Podem, presentarà una moció relativa a les actituds masclistes produïdes pel ja ex-president de la RFEF, i per reiterar el compromís de l’ajuntament en el suport a l’esport femení i al compromís amb la lluita per la igualtat en el món de l’esport.

Aquí teniu la moció íntegra:

Els fets succeïts després que la selecció femenina es proclamés campiona del mundial de futbol, han mostrat moltes coses, i també n’han precipitat d’altres. Des de Mollet En Comú Podem, es vol reflectir mitjançant aquest acord, un rebuig frontal i sense fissures davant de certes actituds masclistes i sexistes que malauradament s’han normalitzat, especialment en el món de l’esport, però no exclusivament.

L’èxit històric de la consecució del mundial es va veure tacat per uns lamentables fets protagonitzats pel president de de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, que es coneixen sobradament.

Les accions de l’expresident Rubiales, del seleccionador femení Jorge Vilda (ja destituït) del seleccionador masculí Luis de la Fuente (àmpliament qüestionat), i de tots aquells que van aplaudir el discurs del No dimito han demostrat a la societat que queda molta feina de conscienciació i lluita feminista a l’esport. Això demostra el masclisme imperant en l’esport, perquè, per exemple, encara no n’hi ha igualtat salarial entre els jugadors i jugadores de la selecció espanyola de futbol.

En els darrers dies han anat succeïnt més fets, com la no recepció per part dels Reis de les campiones del món, per haver manifestat que no participarien de la selecció si no hi havia canvis profunds.

Davant d’això, després de les declaracions de Luis Rubiales en què lluny de dimitir es va reafirmar en els fets, des d’En Comú Podem es proposa que el plenari de l’Ajuntament de Mollet del Vallès reprovi públicament l’actitud de l’ex president Rubiales, ja que la pressió social i els moviments feministes han aconseguit que dimitís definitivament de la Federació Espanyola de Futbol.

Des de Mollet en Comú Podem, es vol felicitar la selecció espanyola femenina de futbol no només pels èxits esportius, sinó per la defensa de valors d’igualtat, dignitat i lluita per aconseguir respecte. Han esdevinguts referent per les actuals generacions de nenes i noies, que davant les injustícies i els abusos, es planten i es fan valer. Aquests referents obren encara més l’horitzó del moviment feminista per incidir en la realitat i canviar-la, per a fer una societat més justa i igualitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *