fbpx
12/07/2024
Mollet En Comú

MOLLET EN COMÚ DEFENSARÀ EN EL PLE DE MOLLET LA LLUITA CONTRA LES COMISSIONS BANCÀRIES ABUSIVES QUE IMPULSA L’ASSOCIACIÓ DE JUBILATS I PENSIONISTES DE MOLLET

L’Associació de Jubilats i Pensionistes ha presentat a tots els grups municipals una proposta de moció per tal que els governs competents acabin amb la nova pràctica dels bancs d’imposar als seus clients amb menys ingressos comissions bancàries molt elevades.

Des de fa uns mesos, després d’importants transformacions en el sector bancari i de la concentració en poques entitats d’aquest enorme mercat, és pràctica habitual dels bancs més grans d’imposar als seus clients elevades comissions pel simple manteniment de comptes. Aquestes comissions acostumen, a més, a estar aplicades a aquells comptes que no tenen ingressos fixos o aquests són d’una baixa quantitat. Són així les persones més vulnerables les especialment afectades per aquestes pràctiques.

Cal destacar que no són només jubilats i pensionistes els que s’enfronten a aquestes males pràctiques, també joves o aturats o treballadors a mitja jornada o en precari pateixen aquestes elevades comissions que poden superar els 300 euros a l’any. En el cas de les persones grans, l’abús s’incrementa per l’estat d’indefensió d’alguns ancians als qual també es pressiona agressivament per adquirir altres productes que ofereixen aquestes entitats (assegurances, alarmes, …)

Tal com diu la moció al sector bancari se li han donat ajudes públiques de l’ordre de desenes de milions d’euros i se’ls ha facilitat una transició a un mercat on molt poques entitats continuen tenint beneficis astronòmics o on veiem com els seus alts executius tenen sous indecents. És del tot inacceptable que s’extenguin aquestes pràctiques i siguin permeses pels governs de l’Estat i de la Generalitat.

Des de Mollet en Comú volem agrair la tasca que fa l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Mollet per tal de defensar el dret a pensions dignes i a la qualitat de vida de pensionistes i persones grans. D’altra banda volem destacar que la tramitació d’aquesta moció impulsada per una entitat de la ciutat ha estat facilitada per tots els grups municipals presents a l’Ajuntament. Un fet que valorem molt positivament.

Aquí teniu el text de la moció:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *