fbpx
12/07/2024
Economia

Mollet en Comú presenta el seu pla per la indústria i l’ocupació

La sectorial d’economia de Mollet en Comú ha elaborat un document que sota el títol “Pacte per la Indústria i l’ocupació” ofereix propostes per recuperar la fortalesa industrial de Mollet i generar ocupació de qualitat. El document serà presentat a agents socials i administracions en els mesos vinents.

El grup de treball de Món del Treball i Economia de Mollet en Comú enllestia al final del 2021 un document en el qual venia treballant des de fa mesos. Del conjunt de debats que havia tingut aquesta sectorial es concloïa que un dels grans problemes de Mollet és la progressiva pèrdua de indústria, d’ocupació dels seus polígons i de la substitució d’aquestes activitats per altres de menor valor afegit i per tant amb menor ocupació i de menor qualitat. A partir d’aquesta situació el grup hi ha elaborat un document titulat “pacte per l’industria i l’ocupació” on recull aquestes inquietuds i ofereix propostes per revertir aquesta situació.

El document és una proposta base perquè patronals, sindicats i administracions de l’àrea d’influència de Mollet es posin d’acord per tal de desenvolupar accions en el sentit de fer del Baix Vallès un punt d’atracció per a empreses del sector industrial que generin ocupació de qualitat amb activitats sostenibles, modernes i compatibles amb la preservació del medi ambient.

A tall d’exemple el document proposa la creació d’una finestreta única empresarial per tal de facilitar la relació entre l’ajuntament i les empreses, la millora dels polígons industrials, fomentar programes de suport a les pimes i autònoms ens processos de modernització i apostar fortament per la formació.

Des de Mollet en Comú es deixa ben clar que és un document-base amb un seguit de propostes que necessiten l’acord, les aportacions i el consens dels diferents agents socials i administracions. Per tant, ara inicia un treball de difusió d’aquest document entre  sindicats, patronals i ajuntaments.

El passat dijous, 10 de febrer, va tenir la primera d’aquestes reunions, en aquest cas amb l’Agrupació d’Industrials de Baix Vallès. Delegacions de les dues organitzacions van tenir una trobada en la qual es va valorar positivament el pla i es van aportar diversos matisos que enriquien el procés i emplaçaven a continuar amb les reunions dels diferents agents.

Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns a Mollet, “Aquest Pla demostra que Mollet en Comú no es queda a la seva zona de confort dels drets socials i els serveis públics sinó que va més enllà parlant amb tothom de temes que ens preocupen, i molt, com ara l’economia”. Marina també va destacar que “justament ara que estem treballant el nou POUM és el moment de definir quina economia volem i com podem crear les condicions perquè es desenvolupi. Mollet no pot ser un “campi qui pugui” pels sectors econòmics”

Als mesos vinents, Mollet en Comú continuarà les seves reunions sobre aquest tema amb els sindicats de la comarca i altres administracions.

Adjuntem text íntegre del Pla

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *