fbpx
23/06/2024
EconomiaPolitica

MOLLET EN COMÚ EXIGIRÀ CORRECCIONS DE PUJADES ANTERIORS A LES ORDENANCES FISCALS 2021

Mollet en Comú serà molt exigent amb les formes i la informació que faciliti el govern municipal. La pujada del 13,4% en la taxa de residus de l’any passat ha de ser reconsiderada i explicada. Amb tot, comparteixen l’enfocament social, especialment via tarifació social que han reivindicat des de fa molts anys.

Com a cada any al ple municipal d’octubre toca el debat sobre l’actualització de les ordenances fiscals i preus públics per l’any vinent. Un tema de la màxima importància i que determina la forma en què l’ajuntament gestiona la seva política fiscal i per tant marca els seus ingressos.

També com cada any el govern de la ciutat ja ha anunciat amb grans titulars les principals característiques. Aquest any ha dit que seran uns pressupostos marcats per “la contenció, la justícia social i la fiscalitat verda”. L’any passat el mantra era “la justícia social i la lluita contra la crisi climàtica”. Uns titulars amb els quals hi pot estar d’acord una àmplia majoria però que en altres ocasions només han servit per amagar males pràctiques.

Per a Mollet en Comú encara està per resoldre la polèmica sobre la pujada de la taxa de residus del 13,4% de l’any passat. Una pujada que va estar amagada dins de l’expedient del ple i que no va ser clarament explicada a la ciutadania. Una pujada que va sorprendre els veïns al rebut de l’aigua del primer trimestre, que es va pagar al maig i que va generar una gran indignació entre la ciutadania, i a la qual l’equip de govern va respondre enviant “pilotes fora”.

La portaveu de la formació, Marina Escribano afirma que “els fets de l’any passat fan que afrontem aquest debat amb desconfiança, però té una part positiva: és l’oportunitat de tornar a parlar del que va passar i corregir-ho tant en l’import de la pujada com en les formes de fer. Això és el que exigirem”

Amb tot, Mollet en Comú valora positivament el primer enfocament del govern, ja que són valors, el de la justícia social o la fiscalitat verda, que compartim. Ara cal fer-los realment efectius. En aquest sentit, és molt positiu que el govern parli de tarifació social, un concepte del qual els comuns de Mollet han fet bandera des de l’any 2013 i que ha tingut èxits com la tarifació social de les escoles bressol.

En els propers dies, Mollet en Comú concretarà tota la sèrie de propostes pròpies que estan treballant per a les ordenances fiscals 2021 i també valorarà les propostes del govern en una sèrie de debats telemàtics amb persones inscrites i la ciutadania en general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *