fbpx
19/06/2024
CulturaEconomiaMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PORTARÀ AL PROPER PLE MUNICIPAL LA PROBLEMÀTICA DE LA PUJADA DE LA LLUM

Amb motiu del proper Ple Municipal de dilluns 25 de Gener, Mollet en Comú hi presentarà 4 mocions: Dedicar espais de la ciutat a personalitats emblemàtiques, el suport al sector de la cultura en temps de pandèmia, el suport als afectats pel tancament de les clíniques dentals Dentix i instar actuacions per part del govern de l’estat contra les pujades de l’electricitat d’aquests dies

La memòria democràtica, la cultura, els serveis públics i els drets dels consumidors són els temes que ha prioritzat el Grup Municipal de Mollet en Comú a l’hora de presentar mocions pel proper ple del 19 de Gener.  Per un costat la memòria històrica pendent, però també temes d’actualitat marcats per la situació de la pandèmia del COVID-19 que patim

En el cas de l’homenatge a Neus Català i a Anna Bosch són reivindicacions que venen de lluny i a les que el govern de la ciutat ha de donar resposta. En aquest cas, a instàncies dels grups del govern s’han afegit a la moció les figures de Jordi Solé Tura i Josep Fortuny. Una aportació que el grup municipal de Mollet en Comú ha acceptat de bon grau i que hauria de servir perquè la ciutat honori convenientment la memòria d’aquestes figures cabdals en la lluita per les llibertats democràtiques i col·lectives.

En matèria de Cultura, la moció presentada pels comuns s’alinea amb les reivindicacions del sector cultural fortament afectat per les restriccions imposades per la pandèmia. En concret es reivindica que, amb les mesures adequades, la cultura és segura i a la vegada la cultura és un bé essencial que, precisament en aquests temps que vivim, és un element imprescindible per mantenir, també, la salut i el benestar de la nostra societat. La moció té un marcat caràcter local i emplaça a l’ajuntament a establir un programa de col·laboració i diàleg amb el sector cultural local per tal que el pressupost de cultura serveixi per pal·liar les conseqüències de la crisi entre les entitats,  empreses i treballadors afectats per les restriccions.

Pel que fa als serveis públics, Mollet en Comú porta al ple un tema tan actual com la pujada dels preus derivats de l’electricitat derivats dels pics de consum que ha provocat la recent onada de fred. És pervers que justament com més es necessita aquest servei imprescindible pugi de preu, amb el que això implica especialment per les famílies més vulnerables. A la moció s’insta al govern de l’estat a què reformi el mercat elèctric per tal d’evitar aquestes situacions, que intervingui els preus i també que investigui possibles males pràctiques per part de les companyies elèctriques privades que controlen el sector.

Per últim, la quarta moció de Mollet en Comú, demana el suport de l’Ajuntament cap a les persones afectades pel tancament sobtat de les clíniques dentals DENTIX. Es dóna el cas que són desenes els molletans i molletanes que s’han vist afectats i que en molts casos s’han adreçat a l’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) de l’Ajuntament de Mollet o s’han organitzat en associacions d’afectats. La moció demana a la Generalitat que centralitzi informacions i ajudes als afectats i que doni assessorament per la defensa dels drets com a consumidors de les persones que pateixen aquesta situació. També es demana suport pels treballadors de la marca i, si fos pertinent, es valoraria la personació de l’Ajuntament com a acusació particular en el cas que s’arribi a un procés penal.

Després d’una primera valoració a la junta de portaveus tot indica que totes aquestes mocions, amb algunes aportacions de la resta de grups, seran aprovades al ple de gener. També cal destacar que per primera vegada en aquesta legislatura totes les mocions presentades per Mollet en Comú seran tractades com a tals al ple i no seran derivades com a precs o preguntes. Una situació que el grup municipal de Mollet en Comú valora positivament.

Aquí teniu la última versió de les mocions amb les aportacions d’altres grups

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *