fbpx
21/11/2024
FeminismeMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PORTARÀ AL PLE LA RECLAMACIÓ DE QUÈ LA CIUTAT HABILITI UN ESPAI EN HOMENATGE A NEUS CATALÀ

EL Grup Municipal de Mollet en Comú ha presentat una moció per tal que el nomenclàtor de la ciutat reconegui la lluita de Neus Català. La Formació torna a reclamar que també Anna Bosch, primera alcaldessa democràtica de la ciutat, tingui el seu espai i reconeixement

A les passades setmanes era notícia que una comissió ciutadana es mobilitzava amb l’objectiu  que Neus Català tingués un reconeixement a la nostra ciutat en forma de carrer o d’espai públic. El grup municipal de Mollet en Comú ha decidit portat aquesta reclamació al ple en forma de moció que pugui ser aprovada pel conjunt del consistori molletà.

Aprofitant aquesta situació, els comuns tornaran a demanar que també l’Anna Bosch tingui un homenatge d’aquest tipus al nomenclàtor de la ciutat. Es dóna el cas que aquesta petició s’ha formulat en diverses ocasions els últims anys tant per part de partits municipals presents al ple com d’altres formacions i entitats de la ciutat. De fet, a la passada legislatura, el llavors grup municipal de Canviem Mollet va fer la proposta concreta a la comissió de nomenclàtor que la Biblioteca Municipal de Can Mulà tingués el nom d’Anna Bosch. El cas és que des del govern municipal no s’ha fet cap actuació en cap sentit en els últims anys davant aquestes reclamacions.

Mollet en Comú vol posar l’accent en la importància, des d’un punt de vista democràtic, de l’homenatge a aquestes dues dones lluitadores. Reivindicar la seva memòria és preservar i transmetre valors fonamentals que la nostra societat necessita: la justícia social, les llibertats democràtiques, la igualtat d’homes i dones, el progrés i la pau.

Anna Bosch i Pareras (Figaró, 1950 – Ib 2009) va ser la primera alcaldessa de la democràcia a Mollet (1979-1983), encapçalant la llista municipal del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), i esdevenint així l’alcaldessa al capdavant del municipi més gran d’Espanya. Des de l’activisme i l’escriptura, va fer importants aportacions a l’ecologisme a Catalunya, i va ser precursora de l’ecofeminisme.

Neus Català i Pallejà (Guiamets, 6 d’octubre de 1915-Ib., 13 d’abril de 2019) va ser una lluitadora antifeixista, membre de les joventuts del PSUC; la darrera de les supervivents espanyoles del camp de concentració nazi de Ravensbrück, i un referent i testimoni de totes les dones que van lluitar a la guerra civil espanyola i a la segona guerra mundial. L’any 2015 va ser oficialment a Catalunya, l’any Neus Català.

Us adjuntem el text de la moció tal i com l’hem presentat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *