fbpx
12/07/2024
HabitatgeMollet En ComúPoliticaSanitat

MOLLET EN COMÚ PORTA UNA VEGADA MÉS LA DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA AL PLE MUNICIPAL

A proposta de l’entitat “Sanitaris en Lluita”, Mollet en Comú presenta una moció per una única sanitat pública 100% igual per a tothom.

També, els Comuns presenten mocions sobre l’ocupació d’habitatges, la condemna al comportament del Rei Emèrit i la investigació de l’incident policial del 22S a Mollet. Aquestes dues últimes mocions no han estat acceptades per passar a debat al Ple Municipal, segons les polítiques restrictives del govern PSC-PODEM.


La sanitat serà una vegada més prioritària per l’acció política de Mollet en Comú que en el marc de la segona onada de la COVID està desenvolupant una campanya per reforçar la sanitat pública. És per això que els comuns de Mollet han trobat molt oportú passar pel ple municipal una proposta de moció de “Sanitaris en Lluita”, un col·lectiu de professionals del sector que des de fa mesos estan mobilitzats per la qualitat en la sanitat pública i contra les retallades al sector. A la moció s’insta a la Generalitat a què incrementi dràsticament els pressupostos de salut. També es demana al Departament de Salut que porti a terme un Pla de Xoc per reduir dràsticament les llistes d’espera i que es reverteixin les retallades que estem patint des de 2010. Per últim, es demana la creació d’una mesa de negociació entre Departament i agents socials representatius per avançar cap a una sanitat 100% pública amb un conveni únic.


També l’habitatge tindrà el seu espai amb una moció amb la qual Mollet en Comú vol donar resposta al procés de criminalització de l’ocupació no delictiva i de l’alarma social que a base de “fakenews” estan portant a terme sectors de la dreta política, empreses de “seguretat” i grans tenidors immobiliaris. A la moció s’insta als poders públics a què facin efectiu el dret a l’habitatge, la veritable arrel del problema,  dedicant-li recursos i polítiques que incrementin a ’habitatge social accessible. A la vegada que també es demana que es lluiti de forma ràpida i eficaç contra les ocupacions conflictives i delictives.

Per últim, són dues les mocions presentades que no passaran al debat pel ple, seguint les restriccions dels debats al ple que pateix el ple municipal aquesta legislatura: una condemnant els comportaments del Rei Emèrit que acabarà passant com a Declaració de la Junta de Portaveus i un altre demanant la creació d’una comissió d’investigació municipal dels fets del 22S, quan una encartellada va acabar amb un greu incident entre policia local i activistes. Tot i això, cal aclarir que en resposta a la mateixa petició de Mollet en Comú, feta per instància, el govern municipal ha convocat ja una comissió de seguiment de les ja existents per informar dels fets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *