fbpx
12/07/2024
Mollet En ComúSanitat

MOLLET EN COMÚ PROPOSARÀ AL PLE MUNICIPAL UN PLA DE XOC SOBRE LA SALUT MENTAL A CATALUNYA

Molts indicadors assenyalen que la salut mental de la població s’ha vist afectada per la pandèmia, les restriccions i les seves conseqüències econòmiques. Fer-los front a la sortida de la crisi sanitària ha de ser una prioritat.

Mollet en Comú ha portat a discussió del ple municipal una moció que està impulsant en diversos municipis en el que es reclamen mesures urgents que configurin un pla de xoc contra els efectes que la situació de pandèmia tindrà sobre la salut mental de la població.

Són molts indicadors els que assenyalen que trastorns de la salut mental com ara depressions, ansietats, estres, insomni estan augmentant a Catalunya arran de la situació de crisi sanitària que estem vivint. Aquests trastorns, a més, afecten més especialment a aquelles persones que en situació de vulnerabilitat tenen més dificultats per enfrontar-se a aquesta crisi. Els costos personals, socials i econòmics d’aquestes afectacions poden ser enormes en el futur, és per això que des de els serveis públics s’ha d’actuar amb contundència per garantir el benestar físic i emocional de les persones.

Afrontem aquesta situació en una situació difícil dels nostres serveis sanitaris, tensionats al màxim per la gestió directa dels efectes de la COVID-19, i alhora mancada de recursos després d’anys de retallades que en molts casos han afectat especialment els serveis de salut mental.

En concret, la moció demana un ple monogràfic del Parlament de Catalunya per tal d’articular un Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorns mentals i addiccions i també donar suport a les entitats que treballen en la inserció psicosocial de les persones afectades.

D’altra banda cal constar que la moció original incorporava alguns acords més que en aquest cas el grup municipal de Mollet en Comú expressarà com a prec donades les dificultats per incloure-les a la moció. Aquests suggeriments d’acord que es tramitaran com a prec són consolidar una xarxa pública d’atenció en salut mental, desenvolupar les competències municipals en aquesta matèria, instar a l’elaboració d’un pla municipal sobre problemes associats a la salut mental i , entre d’altres, impulsar xarxes comunitàries d’acompanyament i cura d’aquestes problemàtiques.

Adjuntem moció i prec:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *