MOLLET EN COMÚ PODEM FA BALANÇ DEL PRIMER MIG ANY DE MANDAT I PLANTEJA PROPÒSITS I REPTES DE FUTUR
El grup municipal ha celebrat una trobada amb la premsa local amb la voluntat de fer balanç, mirar a futur explicant propòsits i objectius, i fer intercanvi de sensacions respecte l’estat actual de la ciutat i el panorama polític.
Aquest dilluns 5 de febrer, els tres regidors del Grup Municipal de Mollet En Comú Podem han fet una trobada berenar amb la premsa local, per valorar i fer balanç d’aquests primers mesos de mandat 2023-2027. En aquesta valoració hi ha aspectes positius i negatius, que han volgut destacar, com deia la portaveu Marina Escribano “hi ha certa manera de fer que sí que ha canviat, amb més reconeixement i diàleg, i el clima de tensió que hi havia al mandat passat ja no es dona, en general”. No obstant, s’ha fet incidència sobre aquells temes que fa molt temps estan pendents de resoldre, que han estat promeses de govern però que encara no s’han fet realitat, des de temes quotidians, com la lluita contra l’incivisme amb la realització d’un pla de civisme o una política més valenta i compromesa amb la promoció d’habitatge assequible. La regidora Mari Carmen Moya ha manifestat que “fa més de 3 anys que reivindiquem un pla de civisme, que busqui la complicitat i coresponsabilitat de tothom, per tenir una ciutat més neta i endreçada”. La regidora també ha parlat de la neteja, la necessària millora en accessibilitat, o l’estat dels carrers, entre d’altres.
D’altra banda, el grup municipal ha volgut mostrar la unitat que llueix En Comú Podem a Mollet, i en aquest sentit, el regidor David Moreno ha explicat que “a nivell nacional, el clima que es viu no creiem que sigui el camí que ha de prendre l’esquerra transformadora. Però no ens fa impacte a Mollet, ni ens en farà. Aquí, treballem des de i per la unitat, per la que sempre hem apostat.” El regidor, a més, ha explicat aquells grans temes que són fonamentals treballar, i que són més estructurals, com l’habitatge, l’educació pública, la justícia social, la re industrialització verda, la participació ciutadana i la lluita contra l’emergència climàtica.
I no només s’ha volgut parlar de balanç i de present, sinó dels reptes de futur, de propòsits per aquest any i mandat, i també dels objectius que tenen els comuns, dels quals se’n destaca un: incidir en les polítiques municipals per a la ciutat; incidir i apretar perquè el govern municipal miri a l’esquerra i faci polítiques progressistes, ecologistes i feministes. La portaveu del grup, Marina Escribano, plantejava que “des de fa anys, la feina que fem és propositiva, de construir, i prova d’això són les diferents propostes nostres que s’han fet realitat i han millorat la vida de la gent i de la ciutat, com la tarifació social, els patis oberts, l’obertura de la biblioteca a l’agost, inventari de pisos buits, etc.”
Ara correspon, seguir treballant i alhora denunciant el que sigui necessari. És prioritari fer seguiment de l’acord de pressupostos amb el govern, per tal que puguin ser efectives les mesures i propostes incorporades pel 2024, cosa de la que es mostren optimistes. El grup assegura que en farà un seguiment de prop i amb l’ànim de participar en la seva concreció, com ja s’està fent amb algunes reunions.
Però no només, sinó que els objectius van més enllà, i és que Mollet En Comú Podem reivindica l’esperit transformador de la formació, que ha estat i segueix sent pioner al territori en polítiques socials, ambientals i de transformació urbana, com també ho volen ser a Mollet.
Marina Escribano assegura: “El que plantegem és possible, ja s’ha fet i funciona. I estem segurs que aquí Mollet moltes d’aquestes coses acabaran sent realitats, si tenim aquesta capacitat d’incloure propostes i d’incidir en el seu desenvolupament”.
Mollet del Vallès, 6 de febrer de 2024