fbpx
02/03/2024
EconomiaMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ INSTA A LA GENERALITAT A ADOPTAR MESURES ADEQUADES I SUFICIENTS PER ALS AUTÒNOMS

Des de Mollet En Comú  ens mostrem preocupats i decebuts amb les mesures plantejades pel Govern de la Generalitat en relació a les persones que treballen en règim d’autònoms. Creiem que són insuficients i que no s’ha analitzat prou bé la magnitud de la problemàtica. 

La mesura, adoptada tard i de forma incomplerta, conté un seguit de despropòsits que cal replantejar i que instem a que s’estudiï per poder ésser una veritable ajuda. 

Analitzant amb profunditat la Resolució TSF/806/2020, de 2 d’abril, per la qual s’aprova la convocatòria d’ajuts per a les persones treballadores autònomes, persona física, per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la COVID-19, arribem a resumir els punts més rellevants: 

1) Deixa fora moltes petites empreses, ja que, només la pot sol•licitar l’empresa individual.

Impossibilita la sol•licitud per part dels socis de les Societats Civils Privades, les Societats Limitades i les Societats Limitades Unipersonals, les Cooperatives, les Comunitats de Bens.  També deixa fora al autònom col•laborador.

2) Totes aquelles activitats que podien continuar funcionant amb el decret d’estat d’alarma, no poden demanar aquest ajut.

Encara que hagi patit una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació en el mes de març de 2020, en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. A més, en tenir en compte la comparativa de març 2020 amb març 2019, si la d’enguany és superior, tampoc pot sol•licitar l’ajut.  Aquesta mesura, evidentment, no ha previst que s’ha de continuar pagant totes les despeses dels mesos d’abril, maig, fins que tota aquesta situació finalitzi.

3) El resultat econòmic (beneficis) de l’autònom del mes de març ha de ser inferior o igual a 950 euros. Si és superior, tampoc es pot sol•licitar l’ajut. 

Com a resultat, la persona autònoma amb aquests 950 euros haurà de pagar totes les despeses que continua tenim com autònom i a més satisfer les necessitats de la seva família i seves.  Cal afegir que ha de ser menor a 950, i inferior al 35% del resultat de març 2019. En cas contrari, tampoc es podria sol•licitar l’ajut. 

4) És incompatible amb pràcticament qualsevol altre ajut. 

És incompatible amb l’ajut de prestació extraordinària per cessament d’activitat, (ajut que han pogut sol•licitar els autònoms a les mútues d’accidents, encara per confirmar-ne la seva rebuda, i la quantitat. Amb sort seria de poc més de 300 euros per març i poc més de 600 per abril.   

Davant aquesta realitat tan dura, instem a l’adopció de noves mesures per tal de donar sortida i acollida a la situació de les persones en règim d’autònom, per tal que puguin sortir endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *