fbpx
12/07/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ PORTARÀ AL PLE LA CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ

Al proper ple de dilluns 22 de Febrer, Mollet en Comú presentarà una moció demanant la caducitat de l’expedient ambiental del tram Terrassa-Granollers del Quart Cinturó

El polèmic projecte del Quart Cinturó que, amb més de 25 anys d’història, enfronta diferents models de desenvolupament i mobilitat al territori. En aquest temps la Campanya Contra el Quart Cinturó, una plataforma integrada per diferents entitats i impulsada per l’ADENC (Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura de Catalunya), ha defensat models de transport sostenibles i la protecció del territori d’impactes ambientals negatius. En tot aquest temps, l’espai polític de Mollet en Comú hi ha col·laborat amb aquesta plataforma.

En l’actualitat, el procediment ambiental iniciat en el marc de l’Estudi Informatiu del Tram Terrassa-Granollers ha caducat. Es dóna el cas que el document de l’estudi de l’impacte ambiental d’aquest tram es va emetre l’octubre del 2018 i a partir d’aquell moment la llei determina que hi ha un termini de 2 anys de validesa d’aquest informe abans de començar la informació pública del projecte. Donat que aquesta no ha començat, el Ministerio de Transportes ha d’iniciar de nou la tramitació ambiental.

De fet és la 3a vegada que es produeix la caducitat d’aquest estudi informatiu, fet que demostra la magnitud del conflicte que planteja aquesta infraestructura que porta sobre la taula des de principis dels anys 90.

Amb aquesta moció, Mollet en Comú vol fer palesa aquesta situació i contribuir a lluitar contra aquesta infraestructura cada vegada més allunyada de les actuals normatives europees i, sobretot, contràries al model de mobilitat i de connexió del territori que necessitem.

El Quart Cinturó, o autovies en projecte o en construcció com aquesta, ara més que mai van contra la imperiosa necessitat d’impulsar actuacions front l’emergència climàtica i aturar, i fins i tot revertir, la destrucció dels espais naturals i de la biodiversitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *