fbpx
16/04/2024
Feminisme

MOLLET EN COMU CONDEMNA L’AUGMENT DE CASOS DE DONES ASSASSINADES PER VIOLÈNCIA DE GÈNERE

A les últimes setmanes han augmentat els casos de dones assassinades a mans dels seus companys o excompanys. Ara com ara ja són 17 casos a l’estat des de principi d’any.

Aquest diumenge 6 de juny es coneixia l’últim cas de violència de gènere: Una dona era assassinada per la seva exparella a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón. Amb aquest cas ja són 17 les dones mortes en situacions d’aquest tipus al 2021. De fet, en només una setmana de finals de maig es van donar 5 casos pràcticament consecutius. D’ençà que hi ha estadístiques, l’any 2003, han mort 1095 dones víctimes de la violència de gènere. Alguns experts assenyalen un possible repunt de casos a partir de la situació que vivim d’alleugeriment de les restriccions sanitàries per la pandèmia.

Davant d’aquesta situació el grup de feminisme de Mollet en Comú crida  la ciutadania a actuar sobre un tema que no podem oblidar i que fa massa anys que perdura com una xacra social inacceptable. La violència masclista és un fet sagnant que impregna la nostra societat i que ha de ser erradicat. Per això també cal que les administracions posin més recursos de tota mena en aquesta lluita (seguretat, conscienciació, educació, penal, .. ) i que siguin capaces de garantir els drets fonamentals de les dones.

Aquesta setmana el grup de feminisme de Mollet en Comú ha instal·lat un comptador de casos a l’aparador del seu local al carrer Berenguer III com a trist recordatori d’aquesta epidèmia i està preparant més accions com ara una campanya gràfica, articles en premsa, intervencions als plens municipals i d’altres. Des de Mollet en Comú recorden que abans de la pandèmia a cada assassinat es convocava una concentració de rebuig a la porta de l’ajuntament i aquesta hauria de ser una pràctica que cal recuperar just quan les condicions sanitàries ho permetin.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú i també membre del grup de feminisme de la formació “La violència de gènere és una mostra del pitjor de la nostra societat, combatre la violència de gènere és una obligació democràtica. Aquesta és una lluita transversal del dia a dia, cal posar fi, a tot arreu, a les actituds sexistes i masclistes, amb la lògica del patriarcat. Només quan assolim la igualtat plena entre homes i dones podrem parlar de democràcia i llibertat”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *