fbpx
22/05/2024
EconomiaMollet En ComúMón del Treball

MOLLET EN COMÚ ES SOLIDARITZA AMB LES TREBALLADORES DE L’EMPRESA EXPERTUS


Des de Mollet En Comú ens solidaritzem amb el conjunt de treballadors i treballadores de l’empresa Expertus, que treballen en els diferents equipaments municipals, i demanem una ràpida sortida a la difícil solució que estan vivint

Ja fa uns mesos que tot el personal que treballa a la nostra ciutat en equipaments municipals com escoles, centres cívics, equipaments esportius i ajuntament, estan en una situació molt complicada per l’impagament de les nòmines de l’empresa Expertus, subcontractada per l’ajuntament per prestar servei de neteja i consergeria.

Els mesos d’octubre i novembre ha estat l’ajuntament qui ha assumit el pagament directe de les nòmines, però en aquests moments està  a l’aire el pagament de la nòmina de desembre i la paga extra de Nadal (així era a data d’ahir, quan les treballadores encara no l’havien cobrat). La situació ha esdevingut més complexa en declarar-se concurs de creditors el passat 2 de gener, ja que és l’administració concursal qui controla tots els moviments i el capital de l’empresa.

Mollet En Comú ha estat fent seguiment del conflicte, dels passos fets, així com també ha mantingut contacte amb els serveis municipals per obtenir informació. Lamenta que des de l’equip polític no s’hagi mantingut de forma proactiva, a tots els grups municipals, al dia de la qüestió. Sense ser aliens a les dificultats burocràtiques i passos a fer en els diferents procediments i expedients en marxa i que conflueixen en el temps, sí que volem fer algunes consideracions:

Des de setembre, per part de l’ajuntament es té coneixement de la situació, i on s’acabaria arribant, i no s’ha gestionat de la millor manera, tenint això en compte.

Considerem que hi havia alternatives i un marge d’actuació que estalviés una part de les dificultats actuals i evités la dilació en les respostes als treballadors, i les accions. És necessari treballar en alternatives de futur duradores i estables, que s’apropin a una gestió municipal directa del servei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *