fbpx
19/06/2024
Mollet En Comú

EN DEFENSA DE LES POLÍTIQUES SOCIALS I ECONÒMIQUES DEL GOVERN DE COALICIÓ PSOE-UP-EN COMÚ PODEM

L’Assemblea comarcal de Catalunya en Comú del Vallès Oriental aprova una resolució en suport al govern progressista de PSOE-UP-ECP

A mitjans de gener 2020 prenia possessió el primer Govern de Coalició (PSOE-UP-EN COMÚ PODEM) des de la instauració de la democràcia a l’estat espanyol. Un govern que dos mesos desprès tenia que fer front a la pitjor crisi sanitària dels últims cent anys, que està provocant de retruc una profunda crisi social i econòmica sense precedents.


Malgrat això, el Govern de Coalició ha impulsat una agenda social i econòmica perquè ningú quedi enrere, en definitiva una sortida a aquesta crisi diferent a la del 2008, amb un repartiment dels costos més equitatiu i amb més drets i protecció social.


El Govern ha impulsat a través del Ministeri i Economia Social dirigit per la companya Yolanda Díaz el diàleg social amb els sindicats majoritaris CCOO i UGT i amb la patronal, amb acords importants com és els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTOS) com a mesura de protecció de les treballadores i treballadors i el decret que regula el treball a distància.


També ha impulsat l’Ingrès Mínim Vital per fer front al risc de pobresa i exclusió social que afecta a quasi un milió de llars i un Pacte per la Reconstrucció social i Econòmica. Cal destacar també la proposta de pressupost per al 2021 que seran els més expansius de l’historia recent i obren una nova etapa i deixar enrere l’època de les receptes fracassades de l’austeritat i de les retallades del PP. Algunes de les propostes del projecte de pressupost: regular el preu dels lloguers, pujar l’IRPF a contribuents amb rentes a partir de 200.000€, augment de les pensions lligades a l’IPC, accés millorat a l’Ingrès Mínim Vital, inversió social rècord en sanitat, educació i habitatge i una aposta clara per l’I+D i la ciència..


Sens dubte un avenç important, però cal seguir aprofundint i seguir avançant en el programa que van signar PSOE-UP, com és la derogació de la Reforma laboral del PP i recuperar els drets laborals arrabassats, agilitzar les peticions per a l’Ingrès Mínim Vital per a les persones que ho necessiten i una gestió més àgil de les prestacions dels treballadors i treballadores que estan en expedients de regulació temporal d’ocupació. Treballar per la regeneració democràtica i lluita contra la corrupció i protegir els serveis públics especialment l’educació i la sanitat.


Malgrat això la gent d’esquerres hem de defensar i estar orgulloses i orgullosos de la contribució del nostre espai a millorar la vida de la gent i a construir un país modern que no deixi ningú enrere en un context de tant soroll polític i mediàtic.


Per això és necessari la mobilització de les esquerres per explicar el que estem fent per fer un país millor, per defensar la democràcia d’aquells que no accepten els resultats de les urnes, per lluitar perquè els corruptes i l’extrema dreta no governin el país que ens portaria de nou al blanc i negre del passat i afavorir als rics. Volem mirar el present i el futur i per això és tant important malgrat la situació complexa que vivim les esquerres segueixin governant, ara i en el futur, per aconseguir una societat on puguem viure amb dignitat i amb igualtat d’oportunitats per a tothom

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *