fbpx
12/07/2024
Sanitat

Mollet en Comú dona suport a la vaga de sanitaris convocada pels dies 25 i 26 de gener

La vaga, convocada per Metges de Catalunya i la Mesa Sindical de Sanitat, a la que s’hi ha sumat el sindicat CSIF i la Intersindical, vol reivindicar la situació d’un sistema insostenible i la defensa dels serveis públics.  

Des de Mollet en Comú es recolza plenament la vaga convocada pel sector sanitari. L’evident i palpable situació del sistema sanitari a Catalunya és molt greu i no pot continuar així.

Un element clau de la formació és i ha estat sempre la defensa dels serveis públics, entenent que són aquells qui no deixen ningú de banda, sinó que ofereixen serveis essencials i vitals per a tota la ciutadania, com són la salut i l’educació.  En aquest sentit, es vol posar molt en valor el gran sacrifici i dedicació incansable que van tenir totes les persones professionals del sector durant la pandèmia. En aquell moment, va ser gràcies a la seva professionalitat que es va sortir endavant, però va quedar palesa la situació precària del sistema.

Més enllà de la crisi de la COVID19, la situació no s’ha vist millorada, sinó tot el contrari. En particular, l’atenció primària pateix greus mancances de professionals i de recursos.

Des de la formació dels comuns es vol recordar que aquesta situació no és nova ni creada del  no res, sinó que s’origina en els governs de les retallades (PP i l’antiga CIU, ara Junts) i de l’estímul i promoció de les mútues privades, descapitalitzant el sector públic de professionals i de recursos. D’altra banda, una altra qüestió llargament assenyalada, és la falta de professionals d’ara, perquè molts es troben treballant a l’estranger i en el futur, amb la previsió d’un gran nombre de jubilacions en els propers anys. A aquest escenari encara no s’hi ha ni començat a posar solució.

Per a la portaveu de la formació, Marina Escribano Maspons, “la vaga és necessària per fer un cop de puny sobre la taula i revertir una situació insostenible. Necessitem una sanitat pública forta, cal que ens puguin atendre amb el temps necessari, i sense llistes d’espera infinites; per a fer-ho, els i les professionals necessiten condicions laborals dignes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *