fbpx
12/07/2024
Politica

Mollet en Comú denuncia el segrest de la democràcia per part del Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional impedeix votar en el Senat, la seva renovació. En una decisió inèdita i un xoc sense precedents entre el poder legislatiu i judicial, aquest últim ha passat pel damunt de la majoria parlamentària, vulnerant les garanties de l’estat de dret. Fa poc s’ha conegut l’aprovació per part del Tribunal Constitucional (per 6 vots a favor i 5 en contra), de les mesures cautelars demanades pel PP, per tal d’ impedir que el Senat voti la reforma del propi TC.

Des de Mollet en Comú creiem que s’ha traspassat una línia vermella, molt perillosa, i que crea un precedent terrible i antidemocràtic. Amb aquesta decisió, en què s’arrabassa el poder dipositat pel poble a les institucions, es posa en perill la democràcia.

No es pot permetre que la dreta i ultra dreta, amb connivència amb el poder judicial atemptin un element tan bàsic i fonamental com és la separació de poders i la democràcia; i es salti el poder legislatiu i representatiu de la ciutadania. No es poden canviar per la porta del darrera, els avenços socials impulsats per l’actual majoria parlamentària.

Cal recordar un cop més, que el Tribunal Constitucional té els magistrats caducats en el seu càrrec, i bloquejant la renovació del Consell General del Poder Judicial. I a més a més, hi ha una falta d’imparcialitat mostrada, en intervenir magistrats que estan afectats per causes d’abstenció o recusació, atès que l’assumpte a tractar és la reforma del propi Tribunal, i per tant el propi lloc de treball dels jutges.

Aquest fet posa en greu perill i compromís la credibilitat de les institucions davant una ciutadania que cada cop se’n sent més llunyana. El TC ha impedit que la voluntat popular s’expressi per les vies democràtiques (Congrés i Senat) i a més, va contra fer complir la Constitució de renovar els òrgans judicials quan correspon.

El diputat d’En Comú Podem Jaume Asens ha manifestat “No permetrem que uns jutges ultres li arrabassin poder al poble”.

Des de Mollet en Comú es dona total suport al que expressava també Gerardo Pisarello, “cal interpel·lar les organitzacions socials i a la ciutadania, que ha de ser escoltada davant aquesta greu crisi institucional”

Finalment, Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, expressa “la separació de poders és un element bàsic de qualsevol democràcia real, i davant aquesta intromissió inèdita, no ens podem quedar callats ni aturats, sinó que cal revertir aquesta decisió del TC, perquè ens hi juguem molt”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *