fbpx
23/06/2024
Solidaritat

MOLLET EN COMÚ DEMANA AL GOVERN MUNICIPAL QUE MOLLET COL•LABORI EN L’ACOLLIDA DE REFUGIATS AFGANESOS

La formació treballarà per què el conjunt de les forces polítiques de la ciutat aprovin accions de suport a la població afganesa en situació dramàtica després de la presa del poder pels talibans.

A les últimes setmanes la ràpida evolució dels esdeveniments a l’Afganistan han copsat l’atenció mundial. Després de dues dècades d’intervenció militar per part dels EEUU i dels seus aliats de l’OTAN, entre ells Espanya, el sobtat abandonament de les tropes ha desembocat en una ràpida presa del poder per part dels fonamentalistes islàmics dels talibans.

Aquesta situació posa en perills els drets humans més elementals, especialment de dones i nenes i persones LGTBI,  i generarà un important problema de desplaçats i refugiats que, com d’altres, arribaran a les portes d’Europa. En aquesta situació, des de Mollet en Comú volem que governs i administracions donin una resposta en clau humanitària i solidària amb totes aquestes persones víctimes d’aquesta situació en la qual tenim una clara responsabilitat.

El Grup Municipal de Mollet en Comú presentarà un text en format de moció que s’està aprovant a moltes ciutats espanyoles amb l’objectiu que serveixi com a base per a una declaració institucional o una moció al ple municipal que pugui ser aprovada amb el consens més gran possible. Al text es demana que l’Ajuntament de Mollet ofereixi els seus recursos per tal de col·laborar en l’acollida de refugiats que ara s’està portant a terme i declarar  la ciutat com a lloc d’acollida de refugiats afganesos.

Més enllà de l’àmbit institucional, Mollet en Comú parlarà amb entitats de la ciutat implicades en temes d’acollida i solidaritat per valorar possibles accions i d’altra banda, el partit dedicarà el seu aparador al carrer Berenguer III a una exposició de sensibilització sobre la situació de les dones a l’Afganistan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *