fbpx
19/06/2024
Pensionistes

MOLLET EN COMÚ AL COSTAT DE LES PERSONES JUBILADES I PENSIONISTES PER UNES PENSIONS DIGNES I PÚBLIQUES

El Grup sectorial de pensionistes de Mollet en Comú valora molt positivament i recolza plenament les mobilitzacions que estan duent a terme les persones jubilades i pensionistes en lluita per unes pensions dignes i públiques, més concretament, la tasca de la Comissió de Jubilats i Pensionistes a la nostra ciutat, la qual va realitzar una destacada Assemblea el passat dijous 27 de setembre.

A Mollet en Comú estem convençuts que ha estat gràcies a aquestes mobilitzacions a Mollet, Catalunya i a la resta de l’Estat que s’ha aconseguit canviar el sistema adoptat pel govern del PP de pujar les pensions un 0,25%, així com el factor de sostenibilitat que reduïa la pensió en funció de l’augment de l’esperança de vida.

Des de Mollet en Comú demanem que el principi d’acord al que es va arribar en la Comissió parlamentària del Pacte de Toledo, en la línia d’apujar les pensions segons l’increment del cost de la vida, es concreti per part del govern de l’estat en un projecte de Llei. Així mateix, reclamem que es derogui la reforma del 2013, s’equilibri l’estructura financera del sistema de pensions i es deixin de fer declaracions contràries a la recomanació de la Comissió parlamentària del Pacte de Toledo, com ha fet la ministre d’Economia i el Secretari d’Estat de la Seguretat Social, que rebutgen que les pensions s’actualitzin només per l’augment del cost de la vida.

Des de la sectorial de pensionistes de Mollet en Comú volem recordar que també hi han altres factors que contribueixen a reduir el poder adquisitiu dels i les pensionistes, com ara el re-pagament sanitari, la retirada de més de 400 medicaments subvencionats per la Seguretat Social i la descontrolada pujada del rebut de la llum, fruit de la nefasta liberalització del sector energètic. En aquest sentit, demanem una intervenció dels poders de l’Estat

Mollet en Comú seguirà estant al costat de les persones jubilades i pensionistes per dignificar les seves pensions, així com de les que ho seran en el futur.

 

Grup Sectorial de Pensionistes de Mollet en Comú

Mollet, a 3 d’octubre de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *