fbpx
12/07/2024
Mollet En ComúOpinióPolitica

Millorem els barris

MARINA ESCRIBANO – Candidata de Mollet en Comú

Fa uns mesos que Mollet en Comú fem passejades pels barris, amb el seu veïnat. I en seguirem fent. Trepitgem els carrers, places i parcs per veure ben de prop la seva realitat i el seu estat.

Molts barris de Mollet, per no dir tots, van ser construïts fa molts anys, i com tot, cal mantenir si volem que es preservin en bon estat. I no només, també cal inversió.

Caminant pels barris hem observat problemes comuns: voreres en molt mal estat, manca d’il·luminació i foscor generalitzada, brutícia, i falta d’equipaments i espais públics en condicions per a ser viscuts i gaudits per la gent.  I temes com sorolls, olors, paviments malmesos, falta d’espais per a jugar, equipaments, comerç, …. Tant per fer!

Els barris és on passa la vida. L’altre dia la meva filla petita em deia “a mi m’agradaria que Mollet fos un barri!” em va fer gràcia, perquè suposo que les dimensions d’un barri són més imaginables dins d’un cap petit. Mollet en realitat són molts barris: en concret 12.

I cadascun d’aquests, té necessitats i realitats concretes. I després de cada visita al barri, a través de les nostres vies de comunicació, expliquem quines són, i quines propostes plantegem. Sobre les “coses més petites” i les grans transformacions que necessiten espais i equipaments emblemàtics del barri.

Mollet en Comú apostem pels barris. Des de sempre. Perquè és una petita comunitat, perquè on fem vida (on tenim casa nostra), on reposem després del nostre dia. On s’ubica el nostre entorn més immediat. Si volem i s’hi ens hi posen facilitats, podem fer realitat moltes iniciatives col·lectives.

Per això, cal inversió i voluntat. Deixar de posar maca una part de la ciutat, la que és l’aparador, i anar fins a l’últim carrer de Mollet.

Tenim un Pla pels barris: millorar-los.

I tenim un Pla per a Mollet: fer una millor ciutat per a viure.

Aquest article d’opinió va ser publicat a l’edició del 27/1/2023 del setmanari SomMollet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *