fbpx
12/07/2024
FeminismeOpinió

Vaga Feminista

Maria del Mar Torres
Membre de Mollet en Comú

L’any 2018 va marcar el dia 8 de març com la primera vaga feminista en aquest país, un any després volem tornar al carrer a ocupar el nostre espai, a reivindicar-nos. La vida de les dones segueix marcada per les desigualtats, les violències masclistes, la precarietat laboral, l’obligació de les cures i els rols perpetuats per un sistema patriarcal que s’ha instal·lat en la nostra societat de manera ferotge.

Encara que en els últims anys el Dia Internacional de la Dona ha vingut marcat per les manifestacions no és fins al 2017 que el moviment feminista es fa visible d’una manera més contundent i es comença a prendre consciència d’una manera més profunda de

la necessitat de mobilitzacions a nivell global. Al nostre país, les sentències per delicte sexual injustes i inacceptables, el degoteig continu de dones assassinades i el retorn del discurs més ranci i feixista per part de la renascuda ultradreta, fa necessària i imprescindible una resposta i mobilització massives.

La dones som el 49% de la població mundial, l’eix del nostre sistema i estem demostrant que si nosaltres parem, tot es para. Ens sentim en deute amb tantes i tantes dones que ens van precedir, activistes, sindicalistes, sufragistes, revolucionàries, les que van patir la nostra Guerra Civil i se’ls va arrabassar la Segona República , dones a tot el món que dia a dia continuen lluitant pels nostres drets.

El moviment feminista és divers, transversal , creixent. Hem posat en marxa una revolució i hem vingut per a quedar-nos. La Vaga del 8 de Març ha d’abastar tots els àmbits: laboral , cures, consum… demostrem el que podem fer, que juntes som fortes i que tot això, és imparable.

Aquest article d’opinió va apareixer publicat en la edició de paper del diari SomMollet del 8/3/2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *