fbpx
16/04/2024
Politica

Crònica del Ple de Gener de 2023

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid0mJV18WE9W69qjHKU2AKLTLStG2UdmbHCacAqFLusEd8Ppt4MbDJkaDmeioDYYGrFl

o al Grup de Facebook de Mollet del Vallès
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10167124736550641/

Crònica del Ple de Gener 2023

Vam tenir la sort de celebrar el primer ple de l’any en una sala on hi feia una escalforeta agradable, que contrastava molt amb el fred exterior d’aquests últims dies. Va ser l’única cosa encesa/calenta, ja que el ple va passar amb força tranquil·litat ??

Pocs punts de gestió: una modificació pressupostària de 200 euros (sí, 200), l’aprovació de les bases generals de selecció de personal, la pròrroga del III Pla d’Igualtat (és la segona pròrroga d’un pla que ja ha caducat, perquè diuen que amb el COVID no s’han pogut dedicar a fer el IV Pla; en canvi el POUM sí que han pogut anar-lo fent, malgrat la pandèmia… curiós si més no). També la modificació de dues ordenances fiscals: plusvàlues i la taxa per caixers automàtics a la via pública, aquest darrer punt, a proposta del nostre grup, de Mollet en Comú, en què vam plantejar un increment de la taxa que han de pagar les entitats bancàries, i així serà.

Destaco la proposta per a impulsar un punt jove d’habitatge a la ciutat, en què hi hem donat suport. Per la importància de dos temes que conflueixen: “habitatge i joventut”, vull compartir algunes parts de la nostra intervenció: (…) és evident que la problemàtica d’accés a l’habitatge, difícil en tots els casos, ho és molt més especialment en el col·lectiu jove, per l’elevat preu dels lloguers (per no dir d’un pis de compra) i les condicions exigents que es plantegen (fiances, contractes indefinits, i demés). Això sumat a que en moltes ocasions els salaris són baixos, i hi ha poc o nul estalvi, i per tant és impossible fer front a fiances en casos de lloguer, o a entrades en casos de compra, i a assumir la quota mensual.

(…) té sentit establir un punt jove també específic, relatiu a l’habitatge. Així com té sentit i ja hauria d’haver estat així des de fa temps, que s’hagués posat més èmfasi en la gent jove, des de l’Oficina local d’habitatge

Venim reivindicant i proposant un equipament destinat exclusivament als i les joves de Mollet, en què entre molts d’altres serveis i espais, pugui haver-hi assessorament i suport en matèria de recerca d’habitatge. Si el Mollet Hub pot encabir-ho de forma temporal ens sembla bé, però no considerem que sigui l’espai adequat a llarg termini.

Un altre punt destacat i sobrevingut, ha estat la declaració institucional de suport a la plantilla d’Amazon Martorelles. Per unanimitat, hi hem donat suport, i així s’anirà fent als diferents consistoris dels municipis veïns. Demà comencen la vaga, i els hi donem tot el suport, de la mateixa manera que avui a la plantilla de TOWA, veïns de polígon.

Quan parlem de política, també és tot això, i amb un fi comú: poder viure dignament.

Parlem de lluita obrera, de drets laborals, aconseguits després d’anys de lluita i que ara es volen retallar o eliminar; parlem de model industrial, i si apostem per un de sòlid o un que prioritzi grans empreses logístiques que no arrelen al territori i tan se’ls en fot estar un temps aquí i després marxar deixant centenars de famílies enrere; parlem de legislació, inversió, protecció. Parlem de salaris dignes, de treballar per viure, no viure per treballar.

Finalment, en l’apartat de precs i preguntes, han destacat temes de mobilitat, barris, accessibilitat i del centre esportiu municipal Ca N’Arimon.

Com sempre, us deixo el quadre resum, per si és del vostre interès!

.

I aquí teniu el ple sencer a YoutubePodeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *