fbpx
23/06/2024
Medi Ambient

ELS COMUNS DEL VALLÈS ORIENTAL ORGANITZEN UNA SORTIDA PER NETEJAR EL RIU BESÒS AL SEU PAS PER MOLLET

Amb motiu de la jornada coneixeran el nostre riu diferents dirigents nacionals de l’espai dels comuns.

Aquest dissabte, 22 de Maig, Catalunya en Comú del Vallès Oriental convoca una jornada de neteja del riu Besòs, a Mollet. Amb aquesta jornada, els comuns volen reivindicar la importància de la defensa dels espais naturals com a patrimoni col·lectiu dels nostres pobles i ciutats, i en concret del Besòs, com a necessari eix vertebrador de polítiques i estratègies territorials, que enllacin des de Barcelona i el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Per això, a la trobada hi assistiran la diputada al Congrès dels Diputats, Aina Vidal, el portaveu de Barcelona en Comú, Enric Barcena, el regidor de Medi Ambient de Montcada i Reixac, Oriol Serratusell, la portaveu de CatComú al Consorci del Besòs, Mar Garcia i el vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Manils, a més de regidores de diversos municipis del Vallès.

Els comuns han escollit Mollet com a punt de trobada d’aquesta jornada perquè tot i ser una convocatòria que afecta  molts municipis és al seu pas per Mollet on el riu Besòs està més lluny de recuperar-se a diferència d’altres indrets on el riu s’ha integrat al medi natural i urbà. Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú “la recuperació del Besòs com a espai natural vinculat a la ciutat de Mollet és una de les reivindicacions històriques que portem al nostre programa. No pot ser que Mollet continuï vivint a l’esquena del seu riu i que els ciutadans no gaudeixin d’un espai que podria ser patrimoni natural de la ciutat”

La jornada començarà a les 09:30 als voltants de l’estació de la R2 de rodalies “Mollet-Sant Fost” i hi haurà un contacte informatiu pels mitjans de premsa amb els diferents portaveus dels comuns a les 10 hores al costat Martorelles del pont que uneix aquesta estació amb Martorelles i Sant Fost.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *