fbpx
19/06/2024
Politica

El Regidor de Mollet en Comú, Francisco Sancho, participa en el XXI Congrés del PCE a Madrid

Aquest passat cap de setmana, del 8 al 10 de juliol, s’ha celebrat a Madrid el XXI Congrés del Partit Comunista d’Espanya. El molletà, regidor dels comuns, Francisco Sancho ha participat com a convidat des de Catalunya.

Cap de setmana intens en clau política d’esquerres a Madrid. Divendres a la tarda es presentava el nous procés d’escolta que encapçala Yolanda Díaz sota el nom de SUMAR, en un acte públic que va ser un èxit d’assistència amb més de 5000 persones en directe i una quantitat similar pels canals online. A aquest acte van assistir destacades personalitats de l’espai dels comuns i gent de tots els diferents moviments d’esquerres de l’estat espanyol.

També a Madrid, es celebrava el XXI congrés del Partit Comunista d’Espanya. En aquest cas, el regidor de Mollet en Comú, Francisco Sancho, va assistir com a membre de la delegació convidada d’Espai Comunista, una recentment constituïda associació cultural d’àmbit català que treballa per a recompondre la unitat dels comunistes i de les esquerres.

Sancho i la resta de membres de la delegació vam poder saludar i conversar amb diferents personalitats i delegacions de diverses regions de l’estat espanyol i captar de primera mà el debat del PCE.

Per a Francisco Sancho: “de vegades l’esquerra semblem un galimaties, som complexes i tenim debats apassionats, però al final també hi ha seny unitari. I anem carregats d’exemples: Izquierda Unida, Unides Podem, En Comú, En Comú Podem… i ara SUMAR. Estic segur que al final sempre guanya la racionalitat, la fraternitat i la unitat, perquè tenim causes comunes que ho requereixen i perquè és el que demana la gent treballadora. Aquest congrés del PCE és un exemple”

El congrés del PCE també va visibilitzar la col·laboració entre les esquerres i va comptar amb la salutació telemàtica de Candela López, cocoordinadora de Catalunya en Comú, entre  formacions polítiques de l’esquerra com ara Podemos, Izquierda Unida, Izquierda Repúblicana o d’altres. De fet, cal recordar que Yolanda Díaz és militant del PCE. També van intervenir enviant una salutació en vídeo els líders de les principals centrals sindicals: CCOO i UGT.

Finalment, el congrés va escollir a Enrique Santiago com a Secretari General que renovava el seu càrrec en una ajustada elecció contra el candidat alternatiu Alberto Cubero. Tot i que va ser un procés congressual amb un debat molt intens, els diferents sectors van fer intervencions en clau d’enfortir en el futur la unitat interna i la unitat de les esquerres als fronts polítics en els quals participen.

Per a Mollet en Comú és una molt bona noticia formar part d’alguna manera de debats polítics que interpel·len al conjunt de les organitzacions d’esquerres a avançar pel camí de la pluralitat, la col·laboració i la unitat. I això, a més, a escala local, català o espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *