fbpx
19/06/2024
Sanitat

LES ACTIVISTES DE MOLLET EN COMÚ DEFENSEM UNA SANITAT 100% PUBLICA I DE QUALITAT PER A TOTHOM.

L’atenció sanitària a les persones són per a nosaltres una prioritat política de primer ordre. Es per això que potenciem amb el nostre treball d’activistes, els moviments socials que s’aglutinen en la Marea Blanca de Catalunya, però també des de l’Ajuntament a través del nostre Grup Municipal de Canviem Mollet, totes les mobilitzacions i demandes que ens arriben de la societat i des de la gent organitzada, com són la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, a la qual volem reconèixer tot el que està fent amb el seu treball diari. Així com a aquelles associacions de malalties cròniques que ajuden a les persones a millorar la seva qualitat de vida.

Des de fa anys a Catalunya, els pressupostos en sanitat han caigut dràsticament més de 1.000 milions d’euros, i això que encara no estàvem en la mitjana europea. Per exemple, alguns països dediquen 1.800 euros per persona quan aquí no arribem als 1.200. Aquesta situació i l’aposta dels últims governs de CiU per privatitzat i afavorit a les mútues i hospitals privats, han fet que tinguem unes llistes d’espera desorbitades, el qual unit a la manca de facultatius i recursos han comportat aquesta pèrdua de qualitat en assistència sanitària publica.

Hem recolzat  totes les mocions que ha proposat la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, que van en la línia del nostre programa polític en el sentit de recuperar els recursos econòmics i la plantilla perduts en els últims anys de retallades, i també contra les privatitzacions, com el cas de la medicina esportiva de pagament  a l’Hospital públic de Mollet.

Som una força política que aposta per la l’atenció primària, que és la gran assignatura pendent de la sanitat catalana i, particularment, de la nostra ciutat. Necessitem doncs, una atenció primària diferent, que posi fi a la precarietat i que esdevingui l’eix fonamental del sistema sanitari públic de Catalunya, amb més recursos i autonomia de centres dins de l’ICS.

Volem denunciar que el nou Govern de la Generalitat de JxC i ERC no està fent res per a canviar les polítiques de CiU, sinó que està en una  paràlisis política que està empitjorant la situació al no revertir les retallades i apostar decididament per una sanitat publica amb més recursos i amb gestió pública i democràtica.

També volem fer una critica molt dura a l’equip de govern municipal del PSC, que sempre ha apostat per la fundació privada,l com la implantació de la medicina esportiva privada de pagament a l’Hospital públic de Mollet.

Des de Mollet en Comú tenim propostes per a millorar l’atenció sanitària pública a Mollet, que passen perquè la Generalitat recuperi la gestió pública de l’Hospital de Mollet, així com ampliar les places d’alta de l’Hospital socio-sanitari per a llargues estades i acabar amb les llistes d’espera. A més a més, apostem per l’ampliació de l’espai físic d’urgències de l’Hospital de Mollet, l’ampliació de les plantilles (sobretot en urgències i en patologies que tinguin llistes d’espera més llargues), plantejar la construcció d’un nou centre d’urgències d’atenció primària i d’urgències (CUAP) en l’edifici de l’antiga policia municipal de Jaume I o en un altre mes adient  per a descongestionar els ambulatoris i l’hospital, l´ampliació de la unitat de l’atenció de les persones que pateixen Fibromialgia, fatiga crònica i al·lèrgies múltiples, químiques i electromagnètiques, entre d’altres.

Nosaltres, els i les activistes de MOLLET EN COMÚ, seguim i seguirem lluitant perquè Mollet tingui la millor assistència sanitària pública i ens puguem sentir orgullosos de pertànyer a aquesta ciutat de persones treballadores de tota classe 

ACTIVISTES PER LA  SALUT PUBLICA DE MOLLET EN COMÚ

Antonio López, Maica Hervás, José Feria, Milagros Navarro, José Antonio Ruiz, Lluïsa González, Enric Sallent, Joaquina Rayo, Laura Villardino, Jose Sanchez, Reme Lopez, Bienvenido de Miguel, Mari Carmen Moya i Joaquin Fuertes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *