fbpx
19/06/2024
Politica

Els Grups Municipals d’Ara Mollet ERC-MES i Mollet en Comú demanen la convocatòria del Ple extraordinari sobre l’Estat de la ciutat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El passat divendres 28 d’octubre els Grups Municipals d’Ara Mollet ERC-MES i Mollet en Comú han registrat la petició de convocatòria d’un Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat, tal com preveu el Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Mollet, en el seu article 47, que diu:

Article 47 bis. Sessió extraordinària sobre l’estat de la Ciutat Anualment l’alcaldia, d’acord amb el que estableix l’article 47, convocarà una sessió extraordinària que, amb el nom de debat sobre l’estat de la Ciutat tractarà, exclusivament i en un únic assumpte de l’ordre del dia, els aspectes generals de la situació de la ciutat, sigui en el seu àmbit polític, econòmic o social.

El Ple sobre l’estat de la ciutat històricament se celebrava als voltants del dia 4 de novembre, el Dia de la Ciutat, que és justament avui.  

Els grups proposants manifesten que aquest Ple extraordinari recollit al ROM no es convoca des de l’any 2014 i que al Ple ordinari del mes de gener de 2022 van presentar un Prec conjunt instant a l’equip de govern la seva convocatòria en el període de temps més breu possible, prec que malauradament, a dia d’avui encara no ha estat atès.

Des d’Ara Mollet ERC-MES i Mollet en Comú constaten que l’actual equip de govern no té intenció de convocar aquest Ple extraordinari per parlar sobre el present i futur de Mollet i els reptes que tenim com a ciutat en els propers anys i, en coherència amb allò manifestat al Ple, i acollint-se a la potestat de sol·licitar un ple extraordinari una quarta part, almenys, del nombre legal de membres de la corporació, els 10 regidors i regidores dels dos grups, han presentat aquesta sol·licitud de Ple. 

La voluntat és poder tenir, després de gairebé 10 anys sense fer-ho, un espai on tots els grups del consistori, puguin reflexionar, exposar, contraposar i valorar la situació actual de la ciutat i els reptes de futur.

D’acord amb el ROM, l’Alcaldia ha de convocar la sessió, que s’haurà de celebrar no més enllà de quinze dies hàbils des que fos sol·licitada. Si l’Alcaldia no convoqués la sessió extraordinària dins del termini indicat, o no la denegués en cas de no donar-se els requisits exigits, la sessió quedaria automàticament convocada per al desè dia hàbil següent a la finalització del termini indicat de quinze dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *