fbpx
25/04/2024
HabitatgeMedi AmbientMobilitat i TerritoriPolitica

MOLLET EN COMÚ PRESENTA AL•LEGACIONS AL POUM

Després de l’aprovació inicial, amb el seu vot contrari, Mollet en Comú presenta en aquesta fase tota una sèrie d’al·legacions que condensen la seva visió diferenciada del model de ciutat que planteja el govern PSC-PODEM. El Calderí, els Pinetons i la manca de participació són els aspectes centrals de les 19 al·legacions que presenten els comuns al seu document.

Aquest dilluns 15 de novembre acabava el termini per presentar al·legacions al redactat actual després de superar la seva aprovació inicial a un ple extraordinari el passat 5 de juliol. Mollet en Comú s’ha mostrat crític en tot aquest procés per diversos motius. Més enllà de motius urbanístics concrets, com ara la no inclusió del macroprojecte d’urbanització del Calderí, els comuns assenyalaven que iniciar el procés de discussió d’aquest nou POUM en una situació de pandèmia que restringia la participació no era la millor manera de portar a terme una feina que per la seva importància requeria, fins i tot legalment, la màxima participació.

És evident que aquesta participació no ha estat suficient, ja que en aquesta fase d’al·legacions han estat molts els veïns que encara han descobert plans urbanístics que els afectaven. Un fet que ha generat polèmica com ara les queixes dels veïns del barri de Santa Rosa respecte a la construcció de més pisos a la zona del Pinetons. Per a Mollet en Comú aquesta és una situació que es podria haver evitat si el govern de la ciutat hagués informat més proactivament a totes les parts afectades. De fet, amb el grau de desconeixement que té la ciutadania encara podria ser que apareguin més conflictes a mesura que la informació augmenti.

Mollet en Comú ha fet aquests últims mesos una feina d’estudi i valoració del POUM en la que ha volgut implicar al conjunt de la seva organització i també a persones i entitats de la ciutat que podien estar interessades. Fruit d’aquesta feina és el document d’al·legacions que ara presenta: 21 blocs d’al·legacions que ocupen 50 pàgines i que faran públic a la seva web.

Al document, que ha comptat amb l’assessorament d’experts urbanistes dels comuns, és la continuació d’un document previ de suggeriments que ja va fer arribar Mollet en Comú a l’equip redactor del POUM i que consideren que no va estar suficientment recollit. Ara com al·legacions destaquen dubtes jurídics entorn del compliment de les normes d’elaboració d’aquests plans (alternatives, comunicació a poblacions veïnes,…), aspectes de participació, i tot un seguit de consideracions sobre diferents aspectes concrets de l’urbanisme que proposen els comuns per la ciutat.

El document reclama que es tingui més en consideració la crisi ocasionada per la COVID-19 i per tant el seu impacte en l’urbanisme, en la necessària recuperació econòmica (industrial i comercial) o en la necessitat d’habitatge social. També s’assenyala la necessitat d’equilibrar els barris de la ciutat amb plans especials o la urgència de lluitar contra el canvi climàtic amb la conservació de zones verdes i l’aposta per una mobilitat sostenible. En definitiva, Mollet en Comú, aposta per un altre model de ciutat, menys basat en el creixement i més centrat en la ciutat i en la qualitat de vida dels seus habitants. Ocupació de qualitat, drets socials i respecte pel medi ambient.

Aquí teniu el document sencer de les al·legacions de Mollet en Comú:

També teniu més informàcio sobre el tema POUM i els nostres posicionaments recents si consulteu el tag POUM de la nostra web a:
https://molletencomu.cat/tag/poum/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *