fbpx
12/07/2024
HabitatgeMobilitat i TerritoriMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ ARRIBA A UN ACORD DE PRESSUPOSTOS AMB L’EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

Després  que Mollet en Comú presentés més d’un centenar de propostes pels pressupostos municipals del 2022, moltes d’aquestes han estat recollides per l’equip de govern de la ciutat. Amb l’acord assolit, l’assemblea de Mollet en Comú validava un vot d’abstenció per tal de facilitar l’aprovació dels pressupostos.

Al ple d’ahir, dilluns, 20 de desembre, els grups municipals del consistori molletà debatien la proposta de pressupostos per l’any vinent. En aquest procés d’elaboració dels pressupostos el grup municipal de Mollet en Comú venia negociant un paquet de més de cent propostes que sota el títol “Mollet necessita un pla de millora integral” havien aportat els inscrits i simpatitzants de Mollet en Comú en un procés que es treballaven des de fa setmanes.

Al llarg de la negociació, l’equip de govern anava incorporant moltes d’aquestes mesures i d’altres les assenyalava com ja contemplades en diferents partides o conceptes. Finalment, tot això va quedar reflectit en un document d’acord que va ser objecte del debat que celebrava l’assemblea de Mollet en Comú, divendres 17 a La Marineta.

El document recollia compromisos com ara millores en la neteja i el manteniment, millores en la seguretat als barris, un pla local de civisme, un pla local d’habitatge, habitatge social, un Pla director de la bicicleta, agenda compartida per entitats i equipaments, plans d’ocupació municipals, i d’altres. De l’anàlisi i el debat, l’assemblea va determinar que tot i no ser els pressupostos de Mollet en Comú, la consecució de molts d’aquests temes posaven en valor la feina feta per l’organització i, per tant, una abstenció seria la posició més coherent.

A la seva intervenció al ple, Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú va destacar la feina feta i la voluntat d’acord. “Mollet en Comú vol ser una força útil i constructiva per la ciutat. Lluny de ser els del no, som els del sí a construir una millor ciutat escoltant totes les veus”. Va insistir que ara els molletans i molletanes tenien un descontentament evident amb l’estat de la ciutat, amb la neteja i amb el manteniment dels espais públics, i també amb el civisme i la convivència, era per tot això que es demana aquest Pla de Millora Integral. Aquests pressupostos no arriben a ser això, però sí que hi ha avenços en la bona direcció i, per tant, “volem optar per un vot responsable amb posar en valor allò compartit, i allò que pot millorar la vida dels molletans i les molletanes.

A la part crítica va destacar que caldria fer un seguiment del què es fa veritablement: “Després haurem de veure l’execució del pressupost i les inversions. Algunes de les que apareixen en aquest pressupost ja s’havien anunciat amb titulars anys anteriors i no s’han fet”

I finalment, va destacar que tot i des de l’oposició Mollet en Comú està construint i aportant. Incideix significativament en el debat polític de la ciutat i moltes de les coses que es fan deriven d’idees que fa anys que reivindiquen. Ara, per exemple, el govern de la ciutat parla molts de barris i de neteja i manteniment, conceptes que Mollet en Comú està treballant molt. I a la part de les accions hi ha temes com la tarifació social, els pisos socials als antics pisos dels mestres del Longarón, els patis oberts de les escoles i d’altres que han estat aportacions de l’espai dels comuns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *