fbpx
22/06/2024
Catalunya en ComúMollet En ComúOpinióPolitica

El canvi que Catalunya mereix

MARINA ESCRIBANO MASPONS
Candidata d’en Comú Podem del Vallès Oriental

Fa massa temps -anys!- que Catalunya viu en una mena de dia de la marmota, mentre les necessitats i les urgències de la població creixen any rere any. Des d’abans de la COVID-19 ja hi havia sectors de població amb molta vulnerabilitat, i amb risc de quedar exclosos de serveis bàsics: educació, salut, habitatge… Amb la COVID-19, l’emergència social es dispara i cal actuar decididament i efectivament.

Malauradament, el govern actual que tenim, no s’ha preocupat de la ciutadania, dels catalans i les catalanes, sinó de la retòrica i la confrontació. I en els darrers mesos, els interessos partidistes i les picabaralles que han portat a una inoperància tan palpable que fa por i vergonya.

Que la desafecció política és una realitat ho sabem, i l’escenari actual no ajuda. Desafecció, decepció, esgotament, i pandèmia. Un còctel procliu per a l’abstenció. Però acudir a les urnes i votar és més necessari que mai. Cal desbloquejar per avançar. Les pròximes eleccions del 14 de febrer han de ser de canvi. D’obrir un nou escenari, i aconseguir una majoria progressista alternativa al govern actual.

És més necessari que mai posar al centre de la política els principis i valors de cohesió i justícia social, equitat, igualtat d’oportunitats, redistribució de la riquesa, serveis públics forts. I això vol dir, enfortir la xarxa de salut pública, d’educació pública, blindar serveis assistencials, assegurar ingressos mínims per a les persones, cap família sense llar, crear llocs de treball i enfortir i reconvertir tot el sector d’indústria i serveis per a fer-ho possible. I no només això, la lluita contra el canvi climàtic, l’aposta per un model de societat sostenible ambientalment, que té cura dels diferents territoris, que en veu la diversitat i les múltiples necessitats.

I aquí m’aturo al nostre Vallès Oriental. Una comarca amb més de 400.000 habitants, amb assignatures pendents com la recuperació del teixit industrial – que passa per l’aposta per l’economia verda, la modernització i la inversió- i la necessitat d’una protecció permanent en el temps, del seu valuós i extens patrimoni natural, sovint amenaçat i menystingut. També reflexionar sobre un altre model turístic, de qualitat i responsable. Estem en un context de crisi sanitària, social i econòmica, i a la nostra comarca hi està afectant també de forma intensa. Davant de la varietat de realitats que s’hi viuen, cal escoltar, trepitjar territori i cercar solucions i respostes.

Després del 14-F, aspirem a estar al Govern de la Generalitat, per donar-li una sortida progressista a la crisi econòmica, social i ecològica que patim. No hi ha massa opcions en aquestes eleccions: podem seguir igual, amb el desgovern de JxCat i ERC, o un canvi que només pot venir de la mà d’un acord ampli entre forces progressistes, on En Comú Podem siguem decisius. Ho recordava fa uns dies la nostra candidata, la Jessica Albiach: “Som una força política que va néixer amb una convicció ferma: governar és la manera més directa de millorar la vida de la gent”. I en això, estem i estarem En Comú Podem, si ens feu confiança. A la comarca i a Catalunya. Necessitem la màxima confiança per poder fer realitat un nou model de país que compti amb tothom Necessitem la màxima confiança, per tenir prou veu per fer possible el canvi que Catalunya mereix.

Aquest Article va ser publicat a l’edició impressa de SOMMOLLET del 5/2/21

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *