fbpx
16/04/2024
Medi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ RECLAMA UN MILLOR MANTENIMENT I NETEJA DELS VORALS DE L’R3 AL SEU PAS PER LA CIUTAT

Els veïns es queixen de l’excessiva vegetació, brutícia, rates i un manteniment desigual d’alguns trams dels vorals de l’R3

La línia ferroviària R3 Barcelona-Vic-Ripoll creua el terme municipal de Mollet gairebé per la seva meitat des de quan va ser construïda a finals del segle XIX. Amb el pas dels anys i el creixement urbà de Mollet aquesta línia s’ha integrat a la trama urbana representant una frontera que alhora separa i vertebra la ciutat. Tot i que des de fa anys hi ha l’aspiració de poder-la soterrar ara per ara aquesta continua estant una perspectiva llunyana.

En tant no s’actuï radicalment sobre aquesta infraestructura el que cal és un convenient manteniment dels seus voltants. El seu traçat fa que el seu recorregut al llarg de tot Mollet esdevingui un continu de desnivells respecte al seu voltant que faciliten superar-la  sigui per ponts elevats o soterrats. Només queda un pas a nivell a l‘alçada de l’Estació de Santa Rosa i molts altres punts estan protegits amb tanques. Amb tot en alguns casos aquestes tanques han estat trencades per tal d’obrir punts de pas inapropiats i insegurs.

En altres punts els desnivells dels vorals de la via generen marges de vegetació que de vegades són punts on s’acumula la brutícia o apareixen rates tal com denuncien alguns veïns.

És per tot això que Mollet en Comú vol fer una crida d’atenció sobre aquestes situacions que poden esdevenir problemes greus de seguretat o de salubritat i emplaça a l’Ajuntament de Mollet  que reclami a Adif un bon manteniment periòdic d’aquesta via ferroviària al seu pas per la ciutat.

A la vegada també cal destacar que moltes vegades aquestes situacions de brutícia són ocasionats per actuacions incíviques d’alguns veïns que aprofiten aquests espais sense manteniment per llençar objectes inadequats. Des de Mollet en Comú es defensa que una bona combinació de vigilància, manteniment i incentivació del civisme és la fórmula per endreçar tots els espais de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *