fbpx
19/06/2024
Politica

Crònica del Ple d’Octubre 2022

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid0343xkGarP4YG7n8xqr14M7XgAHZGpYi4zU1Lkkmsmw1gxALv4bTJxskHaCw5k9gQGl

o al Grup de Facebook de Mollet del Vallès
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10166670324030641/

Com sempre, per si és del vostre interès…
Dijous 27 (excepcionalment perquè dilluns era Castanyada), vam tenir el ple municipal, on el tema principal van ser les ordenances fiscals. Això és, els impostos, taxes i preus públics que hem de pagar la ciutadania, per als diferents serveis com recollida i tractament de residus, l’abastiment d’aigua, o altres conceptes com ocupació de la via pública, l’IBI quan es té un immoble en propietat, l’impost de vehicles, entre molts d’altres.
El context econòmic actual és difícil, molt complicat per a molta gent, incert i amb una inflació molt elevada. Així doncs, en aquest Ple, per unanimitat els grups municipals vam estar d’acord en congelar els tributs. Congelar, ni pujar ni baixar. Excepte aquells que per contracte o per altres instàncies, cal incrementar (el cas de deixalles i dels serveis funeraris).
Normalment és un dels plens grossos de l’any, però per aquesta circumstància, no va haver-hi massa batalla, i el vot va ser favorable de tothom, exposant cada grup la seva posició més detalladament (propostes fetes i incorporades, així com promeses adquirides pel govern— que haurà de complir).
En els plens amb mocions, l’hora de sortir de la sala de plens és una incògnita, però l’altre dia vam afinar molt, i en un parell d’hores i pocs minuts, ho vam tenir enllestit. No va haver-hi cap proposta, però sí precs i preguntes, que van anar sobre diferents temes del dia a dia, de diferents àmbits. Des del restaurant del lledoner, tancat fa molts mesos i sense data prevista de reobertura; del manteniment de les fonts a la ciutat; dels sorolls provocats per les autovies que passen a tocar del barri de Can Pantiquet; entre d’altres. Us deixo el quadrat de les que vam fer Mollet en Comú.
En general, un ple amb poc debat, perquè els temes van tenir suport de tothom: Any Abelló, acceptar una donació d’obra d’art…
Per poc me n’oblido! Suposo perquè la intenció d’alguns és que passés de forma desapercebuda… El que va generar més tensió, va ser al començament, en un dels punts de donar compte del nou cartipàs, en què no hi havia cap menció ni cap document a l’expedient, i cap comentari, respecte la contractació com a assessor (càrrec de confiança) de l’ex regidor de Podem, que fa 1 mes va renunciar a ser regidor, però resulta que continua treballant a l’ajuntament com a càrrec de confiança. Va haver-hi comentaris per part de Mollet en Comú, d’Ara Mollet ERC, i resposta del PSC, que en resum va dir que “està més que justificat”.. cap grup més va intervenir. En fin, juzguen ustedes mismos.
I això ha estat tot. Proper Ple, el 28 de novembre!
I si ens voleu passar preguntes, estem a la vostra disposició, per fer-les al Ple.
Salut!

.Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *