Un POUM amb presses i polèmica
Ho vam dir moltes vegades: El POUM s’estava fent amb massa precipitació. Aquesta és una de les diverses raons per votar negativament a l’aprovació inicial que es va fer el passat 5 de juliol en un ple extraordinari.
Dèiem llavors que era un tema prou important perquè es fes amb tota la cura del món, però sobretot amb tota la participació, tal com, d’altra banda, deixa ben clara la normativa. Era clau que veïns i veïnes coneguessin quina era la proposta que feia el govern de la ciutat per l’ordenament urbanístic que definiria Mollet a les properes dècades.
No ens van fer cas, i l’alcalde Monràs i el seu equip i socis de govern van tirar pel dret i la proposta de POUM ha estat elaborada i “debatuda” en plena pandèmia, telemàticament, amb serioses limitacions per a poder donar una bona informació i fer la participació necessària, no la de cobrir expedient (perquè 25 persones de 51.000 habitants no cobreix cap expedient ni és motiu d’orgull).
I clar, després venen els problemes. Amb l’aprovació inicial ja feta, molts veïns i entitats s’assabenten del que es vol portar a terme i comencen els conflictes. Ja no és només l’importantíssim disbarat que el macroprojecte del Calderí no estigui inclòs dins el POUM, sinó també, la planificació urbanística de nous habitatges a la zona dels Pinetons que ha encès les alarmes al barri de Santa Rosa, entre d’altres
Des de Mollet en Comú volem deixar clar que creiem que aquesta no és la manera de fer les coses, cal molta informació, participació i transparència, que no hem tingut. Quin sentit té alimentar conflictes com aquests quan el que toca és informació i diàleg?
A Mollet en Comú creiem que aquest brutal nombre de nous habitatges a Santa Rosa, no és una bona idea ni el que necessita la ciutat. Hem de buscar equilibris, racionalitat i preservació dels espais verds, el màxim possible. La ciutat que volem els molletans i molletanes el que necessita són equipaments sanitaris i esportius, espais oberts i zones verdes.
I del que no tenim cap dubte és que també necessitem un govern municipal que informi més i millor, que augmenti la participació, que dialogui, busqui consensos i que no tingui tantes presses.
Aquest article va sortir publicat al Butlletí Quatre Cantons de Octubre 2021