MOLLET EN COMÚ NO RENUNCIA A LA MUNICIPALITZACIÓ DE L’AIGUA A MOLLET
A la Comissió informativa celebrada a dia d’avui, Mollet En Comú ha plantejat els seus arguments per no donar suport a la pròrroga del servei d’abastiment d’aigua potable que es passarà a aprovació el proper dilluns per la Junta de Govern Local.
Fa gairebé 3 anys, es va crear la comissió sobre la gestió del servei municipal de l’aigua, a proposta dels grups de l’oposició. Lamentem que hi hagi hagut un període d’un any en què no s’ha reunit, i també lamentem que, malgrat ha comptat amb col·laboradors experts externs, i ha treballat sobre documentació extensa i concreta sobre el servei que es presta, l’enfocament no ha estat objectiu.
Considerem que es podria haver treballat molt més en altres opcions i visions, i amb la possibilitat de municipalitzar el servei, avaluant capacitat, costos, elements a tenir en compte. Així mateix es podria haver pogut comptar amb persones defensores i/o expertes de la gestió directa.
Davant l’aprovació d’una pròrroga de 5 anys a favor de l’empresa SOREA S.A., perquè continuï prestant el servei d’abastament d’aigua potable, des de Mollet en Comú creiem que més que mai, la Comissió ha de seguir existint i s’ha de seguir reunint.
D’altra banda, considerem un error portar aquesta aprovació a la Junta de govern local, un òrgan que es reuneix a porta tancada i només amb l’equip de govern. Es perd l’oportunitat de fer visible un debat públic, obert a la ciutadania, sobre una qüestió tan bàsica com és l’aigua.
El fet de no portar aquest assumpte al Ple, que és perfectament possible, demostra una manca de voluntat de compartir les diferents reflexions i posicionaments polítics amb la ciutadania, i això ens entristeix i preocupa.
Volem reconèixer el treball que fa tot l’equip tècnic que des de l’ajuntament controla el servei que presta l’empresa, però cal aclarir que a dia d’avui el servei es presta mitjançant una concessió, a una empresa privada.
Des de Mollet en Comú seguim reivindicant que caminem cap a una gestió pública directa, més transparent i amb més control, i on l’aigua deixi de ser un bé comú amb el que fer-hi negoci.