fbpx
23/06/2024
HabitatgeMedi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMU DIU NO A L’ACTUAL PROJECTE DEL CALDERÍ

En el passat Ple Municipal del 21 de desembre de 2021 tornava a passar pel Ple el projecte d’urbanització de l’actual àrea agricola del Calderi, la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano explicava en la seva intervenció el posicionament negatiu.

Aquí teniu el video de la seva intervenció i el text de la preparació del punt.

Continuem amb el mateix posicionament referent al Calderí que quan es va aprovar inicialment l’abril del 2019, o amb l’aprovació provisional fa uns mesos.

Considerem que és un error més que no pas una oportunitat, desenvolupar el sector en aquests moments, i fer-ho de la manera en què s’està plantejant.Si que estem d’acord en què la nostra ciutat necessita un pla d’ordenació urbanística, per a planificar el model de ciutat que volem, amb participació de la ciutadania, però sense deixar-ne fora El Calderí.Ja hem dit per activa i per passiva, que l’últim espai urbanitzable a la nostra ciutat, s’hauria de debatre i treballar dins del POUM, i no fora d’aquest. No té cap mena de sentit.

Però hi ha més motius:Volem i necessitem un Mollet amb un creixement sostingut i sostenible en el temps, segons les seves necessitats. Aquests 1200 nous pisos, impliquen al voltant d’uns 4000 nous residents. I això vol dir una important pressió sobre el territori: és un impacte en mobilitat, consum energètic, generació de residus, impacte acústic, etc. (impactes amb grau de rellevància alt o mig).No s’han acreditat necessitats demogràfiques imperioses que justifiquin una proposta edificatòria tan important.I sí, l’habitatge assequible és una necessitat inqüestionable, és evident, però no de qualsevol manera, no a qualsevol preu, i no amb tantes incògnites i incerteses encara per resoldre (com es gestionaran? seran veritablement assequibles? algun partit (podem) durant la campanya electoral va dir que farien 130 pisos de lloguer social, ah sí?).Som el 7è municipi de Catalunya amb més pisos buits. Creiem que cal treballar en això.Per cert, esperar a desenvolupar, ens permetria assolir el 50% d’habitatge públic, d’acord amb la Llei 17/2019 de mesures urgents en habitatge.

A principi d’any aprovàvem la declaració de lluita contra l’emergència climàtica, però les notes de premsa municipals parlen d’oportunitat a la urbanització d’un sector ara verd i agrícola. Tenint en compte que la construcció és un dels sectors més contaminants i que més recursos esgota.Continuem plantejant seriosos dubtes i preocupacions respecte la mobilitat: absorció de vehicles, intensitat, saturació de les vies, aparcament, etc. Ens preocupa que no es fa un estudi dins el context general de la ciutat, i deixa molts elements a l’aire. De fet, l’informe planteja que caldran solucions en els projectes constructius o en les normes de gestió).I respecte la inundabilitat del sector, i les seves conseqüències i impactes. Ens preocupa i molt, malgrat hagi adoptat algunes mesures, però continuarà sent un sector amb risc d’inundabilitat.

Ho estan plantejant a la ciutadania com una oportunitat, i només explicant les “suposades” bondats, sense tot allò que d’impacte negatiu per la nostra ciutat, que acompanyarà aquest macro barri: mobilitat, la seva sostenibilitat, la qualitat de l’aire, la densitat, suficiència de serveis, etc.Mentre hi ha necessitats imperioses als barris que ja existeixen a Mollet, que demanen a crits millores i inversió, vostès ens volen fer mirar únicament a aquest “futur pròsper” que ens brindarà El Calderí.

S’està comprometent la darrera zona no programada de la nostra ciutat, i aquí sí que sentim que més que trobar-la, estem PERDENT una oportunitat.Per tot això, el nostre vot serà NEGATIU.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *