fbpx
22/06/2024
Feminisme

25N:Cal un canvi social i cultural davant les violències masclistes

Mollet en Comú té com a principis la lluita en defensa dels drets de les dones i l’eradicació de les  violències masclistes.

 

El proper diumenge dia 25 de novembre es commemora un any més, el Dia Internacional per a l’eradicació de la violència vers les dones i nenes.Mollet en Comú no és aliè a les violències que pateixen les dones, en el seu gran espectre: psicològica, econòmica, institucional i física, que fins i tot pot arribar a significar la mort de la dona o bé de les seves criatures.

 

El pacte d’Estat contra les violències masclistes aprovades aquest mes d’agost passat, ens hauria d’aportar més recursos per lluitar contra elles, però lluny d’això encara hi ha moltes mancances que fan difícil la superació d’aquesta xacra social.Les propostes que estan incloses en el Pacte d’Estat signifiquen una petita porció d’allò que es necessita per tal de donar sortida o solució a aquest problema social i cultural.

 

Cal un canvi de model social, no basat en el patriarcalisme, basat en els drets de les persones amb independència del seu gènere; un model educatiu basat en la coeducació; un model social on la corresponsabilitat d’homes i dones en les cures de les persones estigui reconeguda, i un model social que reconegui a les dones que pateixen violència com supervivents, i ciutadanes de ple dret, que puguin ensortir-se’n elles i les seves criatures de la gàbia en la que viuen.

 

Mollet en Comú ho estem recollint al nostre programa electoral, com uns dels eixos principals que volem portar i portarem per al seu desenvolupament en el proper mandat a l’Ajuntament de Mollet.La societat no pot ser aliena als fets que passen al costat de casa, en el pis de sota, o al de dalt. Cal ser corresponsables, no fer judicis de valors, i exigir al Govern de l’Estat Espanyol, a la Generalitat i als municipis més recursos per què aquestes dones puguin tenir una altra vida, una vida plena, amb feina, de qualitat, recursos per garantir la seva seguretat que li pugui donar sortida a la seva situació.

 

És responsabilitat de totes i tots canviar el model de la nostra societat, exigint als i a les que governen un canvi en les polítiques publiques, de la implementació de les polítiques amb suficients recursos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *