fbpx
22/05/2024
FeminismeMollet En Comú

Mollet en Comú Podem presenta el seu butlletí feminista, amb un número especial pel 8 de març, Dia de la Dona

La Comissió de Feminisme presenta el seu butlletí número 13, coincidint amb el 8 de març, Dia de la Dona, i amb una portada il·lustrada per la guanyadora del concurs, impulsat per la formació.

Des de Mollet en Comú Podem es celebra el dia 8 de març cada dia, i mostra d’això és l’edició ja fa més d’un any, de forma mensual, del butlletí feminista de la comissió ecofeminista de la formació.

L’objectiu de la revista és de difusió i conscienciació del moviment feminista, des de moltes vessants, i des de les diferents seccions fixes que té la revista: entrevista, article opinió, efemèrides, recomanació literària.

Segons explica la comissió, es vol abordar el feminisme de manera que sigui comprensible i a l’abast de tothom, parlant clar i sobre tot. Per aquest motiu, es tracten temes que són d’actualitat, i bàsics: en tema de salut, drets laborals, conciliació, etc. També, cada edició compta amb l’entrevista a una dona de Mollet, procurant que siguin de diferents àmbits. Fins a data d’avui s’ha entrevistat a activistes per l’habitatge,  treballadores de la neteja, de la salut, mestres, artistes, investigadores, etc.  Cadascuna d’aquestes dones molletanes ens donen la seva visió des del camp en què treballen.

L’article és una secció d’opinió, on s’han tractat qüestions importants en el moviment feminista, des de les discriminacions laborals, l’esport femení fins a l’efecte de la pandèmia en les dones o de l’ecofeminisme entre d’altres.

Precisament la defensa de l’ecofeminisme  porta la revista a incloure elements i apartats relatius a la defensa del medi ambient i l’ecologisme, i precisament en la revista del 8 de març, s’hi inclou un apartat on es parla de l’Anna Bosch, qui fou la primer alcaldessa de Mollet, i qui va fer una intensa tasca de reflexió i aportació al moviment ecofeminista.

Segons Marina Escribano, portaveu de la formació i candidata de Mollet en Comú Podem, “aquesta revista és el resultat de la dedicació de moltes dones, i de la convicció que cal conscienciar sobre les discriminacions i les violències de tota mena que encara patim les dones” i afegeix que “el butlletí proporciona materials i fonts on poder conèixer, reflexionar i saber sobre tot allò que és el feminisme i que defensem per a la societat en general i per Mollet en particular”.

El conjunt de butlletins feministes publicats fins a la data, es poden consultar a la pàgina web, al següent enllaç: https://molletencomu.cat/butlleti-feminista/

El podeu descarregar en PDF directamente clickant a:

i aquí el teniu en format galeria d’imatges:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *