fbpx
23/06/2024
FeminismeMollet En ComúPolitica

Prou violència contra les dones

Si hi ha un problema que sigui especialment sagnant i irracional a les nostres avançades societats del segle XXI és el de la violència de gènere, la violència masclista, la violència de tota mena que exerceixen els homes contra les dones. És difícil de concebre que el 2021, i després de molts anys d’assenyalar públicament un problema que ha estat segles amagat, continuem vivim en una societat que discrimina a la meitat de la població pel fet de ser dones.

Aquesta violència és un fet innegable i que cada vegada ens colpeja amb una contundència major: els últims casos d’assassinats o violacions en grup ens esgarrifen a tothom. I lluny d’eradicar-se, els casos de feminicidis es mantenen any rere any. Aquest any portem 15 feminicidis a Catalunya i 70 al conjunt de l’estat espanyol. Des de que hi ha dades (2010) són 1246 feminicidis a Espanya.

Altres violències evidents com les violacions i agressions sexuals també donen dades esfereïdores: 13000 denúncies per violència de gènere a Catalunya al llarg del que portem del 2021. Però això és només la part visible, la més greu, d’un gran iceberg que acumula tota la discriminació contra les dones: des de la violència vicària (exercida contra els fills i filles) a la discriminació laboral, des de l’assetjament al sexisme als mitjans de comunicacions, des dels rols de gènere als cànons de bellesa irreals i la hipersexualització.

Vivim a una societat masclista, que oprimeix, discrimina i violenta a les dones i això és una situació ja del tot inacceptable. No pot ser, no pot ser, mai, en cap situació, que una dona camini amb por pels carrers o que no pugui sentir-se lliure per fer el que vulgui amb la seva vida.

Amb motiu del 25 de Novembre commemorem el Dia Internacional Contra la Violència Masclista. És un dia que ens força a recordar que hem de lluitar contra aquesta xacra cada dia de l’any, per eradicar-la completament. Les administracions hauran de destinar més recursos i com a societat hem de ser intolerants amb el masclisme i la violència en totes les seves formes, fins i tot les més subtils. Comportaments i continguts masclistes han de ser eliminats i els agressors han de ser castigats i repudiats socialment. Això ja dura massa. Hem de dir PROU!.

Aquest article va sortir publicat al Butlletí Quatre Cantons de Novembre 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *