fbpx
16/04/2024
Mollet En ComúPolitica

EN EL DARRER PLE DEL CURS POLÍTIC, S’APROVA EL PLA DEL CALDERÍ, AMB EL CONSISTORI DIVIDIT

En el darrer Ple del curs, queda aprovada provisionalment la modificació del Planejament, en el sector del Calderí, constatant models diferents de desenvolupament de la ciutat. D’altra banda, s’aproven totes les mocions presentades per Mollet en Comú.

Des de Mollet en Comú es mostra satisfacció per l’aprovació de les tres mocions presentades, dues d’elles per unanimitat. D’una banda, la que plantejava un Pacte d’Estat pel Dret a l’habitatge, amb tot un seguit de mesures i propostes imprescindibles perquè l’habitatge digne sigui un dret per a tothom: regulació preus de lloguer, pisos de grans tenidors passi a borsa habitatge social, recuperar llei de barris per rehabilitar aquells més degradats, entre d’altres. I d’altra banda, la moció que proposava adherir-se a la campanya de “Confinem els cotxes, recuperem la ciutat”, per reclamar una mobilitat més sostenible dins les ciutats, i menys protagonismes pels vehicles privats.

La tercera moció era en relació a com s’aborden i gestionen els nous rebrots que s’estan donant a Catalunya, i proposa dotar de més recursos humans (personal sanitari, rastrejadors,…), econòmics, i sobretot també, més coordinació i comunicació amb els ajuntaments, que es troben sols davant aquesta segona onada. Aquesta moció va obtenir tots els vots favorables, excepte 7 abstencions, dels grups d’Ara Mollet ERC MES i de Junts per Mollet.

Aquí teniu la moció d’urgència que va presentar Mollet en Comú sobr eel rebrots del covid19 a Catalunya i la seva gestió:

El punt més destacable al Ple, va ser l’aprovació provisional de la modificació del Planejament General (el del 1982) en el sector del Calderí. Aquesta era la última tramitació que es fa al Ple, i ara ja pertoca la definitiva a Urbanisme de la Generalitat. Ahir doncs, en el darrer debat públic, es constataven les diferències de model entre les diferents forces polítiques, que deixaven un resultat de votacions de 14 vots a favor: els partits del govern PSC i Podem i el seu soci a l’ombra, que és Ciutadans. Els vots en contra eren 10, de Mollet En Comú i Ara Mollet ERC MES, i una abstenció de Junts per Mollet.

Els motius més importants pel vot en contra dels comuns a grans trets han estat:

  1. La discussió sobre el futur del Calderí s’ha de decidir en el POUM que està en tramitació, i que recentment s’ha aprovat l’Avanç.

Aquesta modificació ara, desvirtua el POUM en tràmit, perquè El Calderí concentra tot el sòl urbanitzable del municipi.

Es un àmbit important:  297.013 m2 de superfície que no només engloba el sòl urbanitzable que preveu el PGOU de 1982, sinó que també abasta sòls urbans no consolidats propers.

Fa una proposta d’ordenació de l’àmbit sud del municipi, que s’ha d’analitzar des de la globalitat del terme municipal, i per tant, s’ha d’emmarcar dins de la tramitació del nou POUM.

  • No s’han acreditat necessitats demogràfiques imperioses que justifiquin una proposta edificatòria tant important:  1329 habitatges.  A raó de 75 habitatges per hectàrea.
  • Esperar-se a què s’aprovi el POUM permetrà que la reserva d’habitatge públic, que ara és un 30% del sostre, sigui superior, atès que la legislació urbanística preveurà un 40% del sostre en un futur.
  • Hi ha una preocupació per la mobilitat en el sector, per evitar col·lapse viari i preocupació per com es salvaran les parts amb risc d’inundabilitat del sector.

Des de Mollet en Comú s’és conscient que tenim reptes en habitatge assequible; necessitats de nous equipaments públics i serveis, … però també tenim debats pendents: topall de població, mobilitat que sigui viable, model d’oci i consum, model de barri. Resulta contradictori i incoherent que s’aprovi una Declaració d’emergència climàtica el gener d’aquest any, on es parla de mobilitat sostenible, reducció d’emisions, canvi de model de consum… i mesos després aprovar que s’urbanitzi d’aquesta manera l’únic tros de sòl lliure de la ciutat.

Així doncs, per aquesta diferència de model i de criteri, i perquè el Calderí, “Així” no farà bé a la ciutat, el vot de Mollet en Comú ha estat en contra.

Podeu veure la intervenció complerta de la nostra portaveu Marina Escribano en aquest video del nostrer canal de Youtube:

Podeu veure el ple sencer al Youtube:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *