fbpx
19/06/2024
Fet NacionalPolitica

MOLLET EN COMÚ SOBRE EL JUDICI ALS PRESOS POLÍTICS, ELS PRESSUPOSTOS I LES ELECCIONS GENERALS

S’ha iniciat el judici per les causes derivades de l’1 d’octubre. Aquest és un judici que no s’hauria d’haver produït mai perquè es deriva del procés de judicialització de la política que va iniciar el govern de Mariano Rajoy, un govern que mai no va voler entendre que els conflictes polítics com el que vivim a Catalunya s’han de resoldre per la via política i no per la via judicial.

Des de Mollet en Comú volem denunciar la doble anomalia amb la que s’inicia aquest judici: la situació d’injusta presó preventiva que estan patint des de fa més d’un any les persones acusades.

Mollet en Comú exigeix les màximes garanties possibles davant d’una cúpula judicial danyada i deslegitimada per l’herència dels governs del Partit Popular i defensem que les condicions dels acusats siguin dignes i puguin exercir plenament el seu dret a la legítima defensa.

Mollet en Comú dóna suport a totes les mobilitzacions en defensa dels drets i les llibertats i en contra de la repressió i de la judicialització de la política. Aquestes mobilitzacions, que treballarem perquè siguin transversals i unitàries, han de comptar amb la majoria del país i amb la seva diversitat.

A la vegada critiquem al PDCAT i ERC que hagin votat amb C’S i PP contra els pressupostos més socials de les darreres dècades.

Aquests vots perjudiquen profundament al conjunt de la ciutadania de l’Estat espanyol i de Catalunya i en concret al més vulnerables, ja que aquests pressupostos tenien mesures concretes a favor de la Dependència, l’educació, la sanitat i millora en infraestructures, entre altres.

No es incomptable denunciar la situació dels presos polítics i la manca de drets i llibertats, reivindicar el diàleg en defensar polítiques que beneficien al conjunt de la ciutadania, perquè ha de ser una responsabilitat d’aquells que tenen responsabilitats de govern, ajudar a millorar les condicions de vida de la gran majoria de les persones, sobretot on les receptes impulsades per els governs del PP i CIU han deixat una societat amb més desigualtats i més precària.      

Finalment, amb la convocatòria d’unes eleccions d’incert resultat pel proper 28 d’abril, Pedro Sánchez fa una aposta electoral arriscada fruit de la seva falta de valentia a l’hora de mantenir el procés negociador amb el govern de la Generalitat i de no portar a terme polítiques ja compromeses amb Unidos Podemos, com ara la limitació dels preus dels lloguers o les derogacions de la llei Mordassa i la reforma laboral.

En aquest context, tenim un PSOE que s’ha plegat a una dreta més escorada a la ultradreta que mai i que perd així una oportunitat en avançar en polítiques progressistes que eren perfectament possibles. Es per tot això, que ara més que mai necessitem la força d’Unidos Podemos/Catalunya en Comú com a referent polític que lideri la senda del diàleg, la justícia social i a la recuperació de polítiques de benestar per a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *