fbpx
12/07/2024
HabitatgeMedi AmbientMobilitat i TerritoriMollet En Comú

MOLLET EN COMÚ REFERMA LA SEVA OPOSICIÓ AL MACROPROJECTE DEL CALDERÍ

La formació llença una campanya sota el títol “Preservem el Calderí, Ara no!” i demana al govern municipal que reconsideri la seva idoneïtat

L’executiva de Mollet en Comú ha discutit els últims dies la necessitat de mantenir i fer palès la seva oposició al projecte d’urbanització de l’actual zona agrícola d’El Calderí, que amb 300.000 m2 és l’última gran reserva de sol adjacent amb la trama urbana de la ciutat. És per aquesta raó que ha decidit fer pública una campanya de comunicació amb cartells i grafisme a les seves xarxes socials.

A la campanya, sota el títol “Preservem el Calderí, Ara no!” s’explicita que ara no és el moment, al mig d’una pandèmia global i lluitant contra una crisi climàtica de construir un nou barri amb la ciutat amb més 1300 habitatges i un augment previsible de la població d’uns 4500 habitants amb totes les implicacions que això implica (mobilitat, consum de recursos, necessitats d’equipaments, despersonalització, encariment dels preus dels habitatges,…)

Per a Mollet en Comú també és significatiu que es tramiti aquesta operació urbanística a la vegada que s’està elaborant el nou POUM. No pot ser que aquest projecte no s’inclogui en la tramitació del POUM, que ofereix una visió general i molt més participativa del desenvolupament de la ciutat. Un fet, aquest que ha estat denunciat repetides vegades pel grup municipal dels comuns. De fet, el grup municipal de Mollet en Comú ha votat en contra totes les vegades que la tramitació d’El Calderi ha passat pel Ple Municipal.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú “És important destacar que no tenim una posició maximalista ni tancada sobre El Calderí, però considerem que ni el moment ni la proposta en si és l’adequada. Mollet, i el POUM, ho demostra té moltes oportunitats de desenvolupar-se a la seva pròpia trama urbana. Esgotar ara la reserva de sòl que representa el Calderí només pot respondre a interessos especulatius. Caldria reservar aquests terrenys pels molletans del futur.”

Per últim, aquests mesos la disconformitat amb la urbanització d’El Calderí ha mobilitzat a moltes entitats i persones de la ciutat sensibilitzades amb els problemes ambientals i d’altres tipus que plantegen aquests tipus d’actuacions només basades en el creixement. Per a Mollet en Comú això és una molt bona notícia i demostra la manca de consens necessari que desperta el projecte. Mollet en Comú recolza totes les iniciatives en aquest sentit i confia que encara es pugui fer reconsiderar a les autoritats l’idoneïtat d’aquesta macrourbanització d’El Calderí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *