fbpx
22/06/2024
EconomiaMollet En ComúPolitica

MOLLET EN COMÚ PROPOSA QUE S’AMPLII LA TARIFACIÓ SOCIAL A D’ALTRES SERVEIS MUNICIPALS

Després que finalment es fes realitat la proposta reivindicada de fa anys: tarifació social a les escoles bressol (s’estableix la quota en funció de la capacitat econòmica de les famílies), Mollet En Comú plantejarà que s’ampliï aquest sistema en d’altres serveis, com per exemple l’escola municipal de música i dansa, i que s’estudiï en els serveis esportius i en l’atenció domiciliària.

Properament es celebrarà el ple d’ordenances fiscals, on s’han d’establir els impostos, taxes i preus públics pel 2020. Mollet En Comú té clar quins són els principis que han de predominar: la justícia social, una fiscalitat equitativa, inclusiva i ajustada a la situació econòmica; una fiscalitat sostenible ambiental, social i econòmicament, i amb perspectiva de gènere.

L’objectiu general d’una fiscalitat progressiva i sostenible ambientalment i amb perspectiva de gènere és el de poder disposar de suficients recursos per garantir la prestació dels serveis municipals bàsics a uns nivells adequats;  donar resposta a les necessitats bàsiques de les persones; aprofundir en les polítiques de millora ambiental i reduir l’impacte territorial; corregir les desigualtats de gènere i de situació econòmica.

Les ordenances són un primer pas i un pas fonamental per tenir una ciutat més justa, més sostenible i més democràtica.

Des de fa uns quants anys, la formació política ve proposant la tarifació social a les escoles bressol de la ciutat. Finalment el curs passat va esdevenir una realitat que ha ajudat a moltes famílies. És l’hora d’ampliar-ho a d’altres serveis, i un d’ells és l’Escola Municipal de música i dansa, però també cal estudiar fer-ho extensiu als serveis esportius i a l’atenció domiciliària.

Aquesta i d’altres propostes es traslladaran a l’equip de govern en els propers dies, per part de Mollet En Comú, per tal de poder incidir en aquesta configuració d’ordenances. Aqueste

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *