fbpx
12/07/2024
Medi Ambient

Mollet en Comú mostra preocupació per les inundacions que pateixen alguns aparcaments soterrats de la ciutat

El grup municipal planteja la seva preocupació al govern municipal per aquesta problemàtica, en què es produeix la pèrdua de grans quantitats d’aigua de les inundacions que pateixen alguns aparcaments i garatges de la ciutat

Des de fa temps, alguns veïns i veïnes, i també  gestories de comunitats de propietaris, alerten que en ocasions, els aparcaments dels edificis que estan situats en plantes baixes i subterrànies, s’inunden, es perden quantitats molt importants d’aigua, i a més, hi ha una gran despesa energètica, a resultes de fer el drenatge d’aquesta aigua amb bombes de drenar.

La qüestió que es planteja és que tota aquesta aigua (milers de litres), es podria fer servir per a regar zones verdes, o per netejar els carrers de la ciutat. Es  tracta d’aigües freàtiques i no es pot utilitzar com a aigua potable si abans no és tractada.

Des de Mollet en Comú s’ha mantingut una reunió amb el regidor de l’àrea i la cap de servei, per tal d’exposar aquesta qüestió, que resulta preocupant. Hi ha dos aspectes importants que s’han volgut tractar. D’una banda, conèixer quina responsabilitat o capacitat d’evitar-ho pot tenir l’ajuntament en el moment previ a la construcció d’aquests edificis, quan el projecte constructiu planteja més d’una planta d’aparcament soterrani. És aquí, a partir de la 2a planta d’aparcament, i en funció de la zona de la ciutat, que comencen els problemes d’inundació.

Actualment es coneixen problemes en aparcaments a la zona de la Illa, de les Pruneres, Llibertat, Avgda. Calderó, i com a exemple, s’assenyala la construcció de pisos al barri de plana lledó, al costat de la plaça Cinco Pinos, on ja s’estan produint episodis d’inundació durant la construcció. 

La segona qüestió  és si aquestes aigües que es llencen, es poden aprofitar d’alguna manera.

 La formació és coneixedora que actualment el municipi ja està utilitzant aigües freàtiques per a tasques de neteja i de reg. Tot i així, de la reunió, se’n va obtenir una informació sobre els pous que actualment funcionen a Mollet i que ja abasteixen amb escreix, d’aigua la ciutat: el pou de Garbí, amb un volum d’aigua molt important; una aigua que es potabilitza. I els pous d’Aigua Viva- Pruneres i de Can Borrell, que s’han de refer i connectar entre ells, per connectar les dues zones.  Existeix doncs, un projecte a futur (pel seu elevat cost econòmic) per connectar aquestes dues xarxes de reg que provenen d’aigües freàtiques.

Malauradament, no es va obtenir resposta de la possibilitat d’aprofitar l’aigua perduda d’aquests episodis d’inundació de les plantes soterrani, així com tampoc de la possibilitat de l’ajuntament, de limitar el nombre d’aparcaments, i buscar alternatives.

Mollet en Comú continuarà fent seguiment d’aquesta qüestió i parlant amb les persones i grups interessats amb aquesta problemàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *