fbpx
12/07/2024
EconomiaMón del Treball

MOLLET EN COMÚ MOSTRA EL SEU RECOLZAMENT ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE LA NISSAN

Malauradament a més de la crisi sanitària que està provocant el Covid-19, també assistim a una crisi econòmica i laboral amb un impacte molt fort en el teixit productiu del nostre país. Un dels sectors que històricament ha tingut alts i baixos i que representa una part molt important de la indústria a Espanya, és el sector de l’automoció. Aquests darrers dies estem sent partícips de la vaga indefinida que van començar els treballadors i treballadores de NISSAN MOTOR IBÈRICA a Montcada i Reixach.

Aquesta empresa té prop de 3.000 treballadors i treballadores directes repartits en diferents seus, les més importants són a la Zona Franca i Montcada. A més s’ha de tenir en compte que la empresa auxiliar que abasteix a la Nissan, sobretot vinculada a components d’aquest sector, dóna treball a uns 20.000 treballadors i treballadores de forma indirecta.

Aquesta vaga indefinida que van començar a Montcada ara fa uns dies, té per objectiu la resposta a dues demandes principals: la primera seria revertir la situació de manca de projectes que ara per ara hi ha a l’empresa, i que ha fet que la producció en relació a la capacitat de la planta sigui molt baixa, i la segona, dotar a aquestes plantes d’un pla industrial que representi la continuïtat del treball a les factories de Nissan. La decisió per part de Nissan Japó, sembla ser que serà anunciada el proper 28 de maig, donarà la resposta definitiva al futur de molts i moltes treballadores a Catalunya.

Per la informació de que es disposa, l’aliança NISSAN-RENAULT vol fer una reestructuració a nivell mundial. Aquesta reestructuració representaria l’acomiadament d’un 10% aproximadament de la plantilla de Nissan, sent uns 14.000 treballadors i treballadores a tot el món, amb el conseqüent tancament de factories que això suposaria. També sembla que aquesta reestructuració posaria a sobre de la taula quins mercats abastiran a partir d’ara cada una de les marques d’aquesta aliança.

Davant la negativa per part de la direcció de l’empresa de donar informació a la representació dels treballadors i treballadores sobre el futur d’aquestes plantes, es va decidir que la planta de Montcada entraria en una vaga indefinida per pressionar i per tal  que hi hagi una resposta positiva de Nissan Japó a les demandes proposades.

Des de Mollet en Comú volem posar de manifest tot el nostre recolzament als treballadors i treballadores de la NISSAN. Posar en valor la lluita que estan duent a terme aquests treballadors i treballadores d’una forma exemplar i amb una solidaritat que hauria de ser un referent en les lluites que se’ns dubte ens ocuparan en els propers anys.

Des de Mollet en Comú exigim una implicació directa per part de la Generalitat de Catalunya i del Govern de l’Estat per trobar una sortida a aquesta crisi laboral. Fa molta falta repensar i començar a posar de manera molt seriosa sobre la taula, com es poden redirigir els sectors que en un futur proper patiran les conseqüències d’una economia global deshumanitzada i sense escrúpols. L’aposta per sectors estratègics com poden ser el de les energies renovables, el tecnològic o el de l’atenció a les persones, haurien de significar l’impuls que requereix la societat per tenir una sortida digna a la crisi laboral.

Per últim des de Mollet en Comú ens posem a disposició dels treballadors i treballadores que estan lluitant en aquesta vaga indefinida per si podem ser d’utilitat en algun moment.

Visca la classe treballadora!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *