fbpx
21/12/2024
Politica

MOLLET EN COMÚ I ARA MOLLET RECLAMEN TORNAR A CELEBRAR EL PLE DE L’ESTAT DE LA CIUTAT

Els dos grups municipals presenten al ple de gener una proposta per tornar a celebrar el Ple de l’Estat de la Ciutat que es va deixar de celebrar el 2014.

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) de Mollet estableix al seu article 47 que “anualment l’alcaldia, d’acord amb el que estableix l’article 47, convocarà una sessió extraordinària que, amb el nom de debat sobre l’estat de la Ciutat tractarà, exclusivament i en un únic assumpte de l’ordre del dia, els aspectes generals de la situació de la ciutat, sigui en el seu àmbit polític, econòmic o social”.

Aquest Ple Extraordinari de caràcter anual era una oportunitat per tal que el conjunt de la corporació municipal i també entitats i ciutadania fessin un debat obert sobre la situació general de la ciutat i posessin sobre la taula aquells temes més importants i les línies estratègiques més rellevants pel desenvolupament de Mollet. També representava una oportunitat per analitzar les polítiques del govern local i sotmetre-les a la fiscalització general, una qüestió fonamental pel funcionament democràtic. Era un Ple de gran importància i, sobretot, un moment  per la participació i la reflexió.

La realitat actual és que l’alcalde de Mollet no ha convocat cap Ple sobre l’estat de la ciutat des de l’última sessió celebrada el 3 de novembre de 2014. Fa més de 7 anys.

Per a Mollet en Comú que l’equip de govern local eludeixi aquest debat és un molt mal senyal i una pèrdua de la qualitat democràtica de la ciutat que es suma a aspectes com la reducció i la manca d’operativitat dels consells de participació municipal o les restriccions en la tramitació de mocions de l’oposició als plens. Una situació que cal revertir.

Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns a Mollet, “la participació és un eix central de les propostes de Mollet en Comú. És trist veure com a Mollet, una ciutat amb un gran teixit social, es restringeixen mecanismes per facilitar la participació i la transparència democràtica. Recuperar el Ple de l’Estat de la Ciutat és una necessitat per tal d’apropar la institució a la ciutadania”.

A tall d’exemple d’aquesta situació de pèrdua de participació, aquesta mateixa moció dels dos grups majoritaris a l’oposició molletana ha estat rebutjada com a moció i s’haurà de tramitar com a prec. Un fet que fa que la proposta no passi per debat públic i no sigui votada pels diferents grups municipals.

Adjuntem text íntegre de la moció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *