fbpx
12/07/2024
Medi AmbientMobilitat i Territori

MOLLET EN COMÚ DONA SUPORT A LA MANIFESTACIÓ SALVEM EL CALDERÍ D’AQUEST DIUMENGE 7 DE NOVEMBRE

La manifestació sota el títol “Salvem el Calderí. L’últim pulmó verd de la ciutat” començarà aquest diumenge 7 de novembre a les 10:30 a la Plaça Catalunya de Mollet i ha estat convocada per la plataforma Salvem el Calderí.

La lluita per preservar l’actual espai agrícola del Calderí continua. A les últimes setmanes la Plataforma Salvem el Calderí continua la seva activitat recollint suports de tots tipus. No només es va llençar un recurs contenciós administratiu per tal d’intentar aturar l’inici de les obres a partir dels dubtes jurídics i urbanístics que planteja el projecte sinó que també el micromecenatge convocat per la plataforma per tal de finançar les despeses que tota aquesta activitat gènera ha estat un èxit assolint-se la quantitat de 4000 euros en aportacions de la ciutadania.

Mollet en Comú ha tingut sempre una postura crítica davant aquest macroprojecte que implica urbanitzar l’últim gran espai verd de la ciutat: 300.000 m2 de sòl agrícola als que es vol construir tot un nou barri amb 1300 pisos. Per a Mollet en Comú, cal preservar El Calderí. Ara per ara, no hi ha cap necessitat que justifiqui aquesta actuació. De fet, just ara que s’està discutint el nou POUM de la ciutat, crida l’atenció que aquesta operació urbanística no estigui inclosa al POUM. De fet, el POUM que es proposa ja representa suficients possibilitats de creixement de la ciutat a partir de l’aprofitament de la trama urbana ja existent.

És per tot això que Mollet en Comú s’ha oposat al projecte cada  vegada que ha passat pel Ple i ha fet una campanya especifica sota el títol “Preservem el Calderí”. També participa activament de la Plataforma Salvem el Calderí que aglutina partits i entitats molletanes de l’àmbit ecologista i social especialment preocupades per les possibles implicacions d’aquest projecte per a Mollet (augment de la contaminació, densificació, gentrificació, problemes de mobilitat, model comercial, etc).

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “Detectem que cada vegada hi ha més sensibilitat amb la cura del medi ambient, cada vegada més persones s’interessen pel Calderí i mostrem la seva simpatia per la defensa de l’espai. No entenem per què, en aquest context, després d’una pandèmia global, al mig d’una greu crisi climàtica, el govern de Mollet continua aplicant polítiques caduques basades en un creixement insostenible: totxo, ciment, més pisos, contaminació”

Mollet en Comú s’ha posat en contacte amb les seves organitzacions comarcals i nacionals i es preveu que càrrecs públics d’aquests àmbits participin en la manifestació de diumenge.

Finalment, Mollet en Comú fa una crida a tota la ciutadania a participar cívicament i activament en la Manifestació “Salvem el Calderí” d’aquest diumenge 7 de novembre a les 10:30 a la Plaça Catalunya de Mollet.

Podeu trobar més informació al tag CALDERÍ d’aquesta mateixa web: https://molletencomu.cat/tag/calderi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *