fbpx
23/06/2024
Món del TreballPolitica

Les lluites pels drets laborals

Aquesta setmana, les plantilles d’Amazon i de Towa han iniciat vaga. Dues empreses grans i significatives, situades al polígon de Martorelles, amb molts treballadors i treballadores de la nostra ciutat, a qui donem tot el suport i recolzament des de Mollet en Comú.

Les mesures unilaterals anunciades per les dues empreses han posat en peu de lluita al personal. Retallades en salaris, supressió o retallades en beneficis socials i condicions laborals per una banda, i el fals trasllat de l’altra (quan vol dir tancament), amb la voluntat d’acomiadar a preu de saldo als centenars de persones afectades.

Hem pogut acompanyar-les en aquest primer dia de vaga, i estem fent seguiment de les negociacions.

Amazon es comporta com el tipus d’empresa que és: un gegant sense escrúpols, entregat al benefici econòmic, sense intenció d’arrelar al territori ni promoure estabilitat laboral i condicions dignes. Davant d’això, la lluita per la defensa dels drets laborals és la única via.

Towa poc s’esperava la mobilització de la seva plantilla, que s’ha plantat per dir que per aquí no passen, que no es vulneren els drets aconseguits, i que no es faran enrere en la defensa dels seus llocs de treball, salaris i condicions.

Sempre hem defensat i ho seguirem fent, la lluita de la classe obrera, la unió, la força sindical. També hem donat suport a les mobilitzacions del sector sanitari i educatiu. Perquè en un món on el benefici econòmic impera sense miraments, i on es vol silenciar la veu dels treballadors, aquesta lluita no és només un dret, sinó una obligació. I és la de tots i totes, cap treballador està lliure de patir retallades i vulneració de drets. En el passat, les mobilitzacions de la classe treballadora ha aconseguit avenços. Serveix la lluita? De ben segur, sempre! La lluita i aconseguir tenir governs que defensin i aconsegueixin millores en les condicions de vida de la gent.

Endavant companys i companyes, estem amb vosaltres. Força i coratge.

Aquest article va ser publicat al Butlletí Municipal Quatre Cantons de la primera quinzena de febrer de 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *