LES DINÀMIQUES DE L’EQUIP DE GOVERN DEL PSC RETALLEN EL PAPER DE L’OPOSICIÓ I DELS MOVIMENTS SOCIALS
Des de l’inici de curs polític, les dinàmiques del nou equip de govern estan molt allunyades de la mà estesa que prometia l’alcalde. S’ha retallat debat, participació i paper dels grups de l’oposició, amb la total conformitat dels socis de govern: Podem i Ciutadans.
Mollet en comú es mostra preocupat per la deriva que està prenent l’equip de govern de l’Ajuntament de Mollet, des de que començà el curs polític, al setembre. Fa un mes s’anunciava la decisió unilateral de limitar els temes que es poden debat i aprovar al Ple, òrgan públic i de representació de tota la ciutadania.
De nou ens tornen a demostrar que la mà estesa i les ganes de diàleg només eren de cara a la galeria i el titular. Però aquest tancament no és només amb l’oposició, sinó també donant l’esquena als moviments socials, veïnals i en definitiva de molletans i molletanes que s’organitzen al voltant de temes d’interès.
Tres exemples que mostren aquest tarannà, i expliquen el motiu pel qual avui, el grup de Mollet en Comú no ha assistit a la Junta de Portaveus.
En primer lloc, cal informar que la Junta de Portaveus no és un òrgan on es voti, ni de debat. Hauria de ser un espai on es poguessin tractar d’assumptes de ciutat, d’interès per al bon funcionament del consistori que el formen tots els grups municipals, i per qüestions organitzatives. En cap cas és un espai de debat, perquè no és públic, i només hi assisteixen els/les portaveus dels grups. Per això des de Mollet en Comú no acceptem que es vulgui substituir el debat al Ple, per aquest espai tan reduït.
D’altra banda, dos grups han demanat un ple extraordinari per poder debatre en el ple la situació que viu Catalunya. Per celebrar-se aquest Ple, l’alcalde l’ha de convocar, i hores d’ara es desconeix si ho farà o no. Cal destacar que aquest debat s’ha produït a Granollers, on hi governa el PSC, o a la Diputació de Barcelona, on governa PSC i Junts per Catalunya. No ens agradaria que Mollet destaqués, un cop més, per negar el debat, la discussió i les votacions.
I per acabar, un exemple de limitació del dret dels moviments socials, en aquest cas Mollet pel Futur, un col·lectiu plural que treballa per sumar-se a la crida de l’emergència climàtica, i per ser un actor més en aquesta feina que hem de fer i podem fer des dels municipis. El col·lectiu ha presentat una moció per declarar l’emergència climàtica a Mollet, i establir una comissió per tal de treballar de forma continuada, però un informe ha descartat que aquesta proposta pugui anar al Ple. És a dir, (després que el govern fes un titular a l’estiu en què no es podrà debatre ni votar sobre l’emergència climàtica al ple de la nostra ciutat.
Qui té por al debat?