fbpx
16/04/2024
Opinió

Ara toca triar el millor pel nostre futur

Article d’opiníó d’Antonio López

Mollet ha estat sempre una ciutat per la convivència sense exclusions i respectuosa amb les diverses visions de l’encaix de Catalunya dins o fora de l’estat. Personalment, jo la vull en un estat republicà federal/confederal de lliure adhesió. Sempre amb respecte a altres visions.


A Mollet, segons les últimes eleccions catalanes, hi ha tres terços aproximadament de votants diferenciats respecte a l’encaix de Catalunya. Per un costat, hi ha l’anomenat pol unionista pur (on estarien C’s, PP i Vox), l’independentisme (PDeCAT, ERC, MES i la CUP) i la tercera via Federal/Confederal (Comuns, PSC i Pacma).


Els extrems identitaris volen fer creure a la ciutadania, per interessos electoralistes, que els comuns som, o bé independentistes, o bé espanyolistes. Situacions ambdues irreals.


Des del meu punt de vista, el rovell de l’ou es quan parlem de drets socials, treball digne, pensions públiques, sanitat i educació pública de qualitat, respecte als animals i el medi ambient, així com un model de ciutat pensat en les persones i no en la massificació i especulació immobiliària. Dretes i esquerres, aquí és on hi ha la veritable confrontació de models socials diferents. Per exemple, PDeCAT , PP, C’s i en part el PSC, defensa’n polítiques neoliberals i privatitzadores. En aquests temes, els blocs canvien. Es aquí on vull posar l’èmfasi.


Les pròximes eleccions municipals no s’han de centrar en si som o no més o menys espanyols o catalans. Ara toca definir quin projecte tenim per a la nostra ciutat i el benestar de la seva gent. Aquest ha de ser el debat. Jo us asseguro que col·laboraré per a que la immensa majoria de molletans es puguin sentir orgullosos de la seva ciutat. Una ciutat amable amb els discapacitats, amb serveis públics de qualitat a l’abast de tots i totes, que tingui un creixement sostenible, que cuidi les seves escoles públiques de 0 anys fins a la universitat.


Vull una ciutat on la gent gran pugui tenir accés a totes les activitats i serveis en funció dels seus recursos, amb residències públiques per a tothom. Una ciutat segura per les nenes, les dones i la ciutadania en general. Una ciutat atractiva amb noves oportunitats per a les nostres joves. Una ciutat feminista, lliure de violència masclista i respectuosa amb el col·lectiu LGTBI.


Es en els temes que preocupen a la ciutadania on ens trobareu, i no en el fang i el populisme clientelar que tant mal ha fet a les institucions democràtiques i a la gent honesta que es dedica a treballar pel bé comú. Per això, ara més que mai cal un canvi de debò a la nostra ciutat.

Antonio López
Membre d’EUiA Mollet i de Mollet en Comú

Aquest article va apareixer publicat al Linia Vallès del del 18/1/19

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *