fbpx
19/06/2024
CulturaOpinió

LA CULTURA MOLLETANA

Durant els dos anys que hem patit la  pandèmia, la cultura molletana ha estat molt minsa, des de l’Ajuntament  no van fer  quasi activitats culturals i van tenir que ser  les entitats socials i  grups d’artistes molletans els que van dur la torxa cultural ( amb totes les limitacions pròpies de la pandèmia). La cultura va continuar, tot i els entrebancs que van sorgir: limitació d’aforaments, llistats d’assistents, espais oberts, mantenir distancies, etc,. Malgrat tot, van aconseguir que al nostre ciutat es continuessin fent actes. Van ser actes que la gent esperava, necessitava i relacionar-se per poder oblidar durant una estona el malson que tots estàvem patint .

Enguany, sembla que tot torna a la normalitat ( encara amb algunes mesures ) però, amb l’experiència viscuda, hem de repensar la cultura a la nostre ciutat.

Tenim una gran quantitat d’artistes locals amb ganes de fer, dir, exposar tot el seu art i que a vegades es troben amb moltes limitacions per part de l’administració : permisos, pocs espais adequats, subvencions…i , també es troba a faltar una agenda comuna, compartida..que faciliti poder gaudir de tots els espectacles, actes que es facin a la ciutat, sense duplicitats i evitant les competències entre artistes i facilitant la participació dels molletants i molletanes.

S’ha d’entendre la cultura com eina de coneixement, relació entre persones de diferents edats i cultures i també com a element imprescindible pel desenvolupament crític de les persones, en definitiva cal  impulsar un nou model cultural per Mollet on els artistes i la ciutadania es sentin protagonistes.

Aquest article es va publicar al butlletí municipal QUATRE CANTONS de maig 2022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *