fbpx
22/05/2024
Sanitat

MOLLET EN COMÚ PORTA AL PLE LES REIVINDICACIONS DELS TREBALLADORS DE L’HOSPITAL DE MOLLET

Mollet en Comú ha presentat una moció al ple municipal de maig del 2022 en la que reclama entre altres qüestions la participació dels treballadors de l’Hospital de Mollet al Patronat que regeix la Fundació que el gestiona.

L’Hospital de Mollet és un equipament públic que gestiona la Fundació Sanitària Mollet (FSM) una institució sense ànim de lucre amb diferents equipaments dedicats als serveis de saluts i de cura social. L’Hospital dona servei a 165000 persones d’11 municipis dels voltants de Mollet i, segons la mateixa FSM als seus equipaments treballen 1143 professional.

Des de fa mesos hi ha un descontentament per part dels treballadors de l’hospital que han anat expressant mitjançant rodes de premsa, comunicats i, especialment, concentracions de protesta setmanals a les portes de l’Hospital. Com a la resta de la sanitat catalana, els professionals reclamen millores en les seves condicions laborals que després de contínues retallades, i la crisi de la COVID19, s’han posat de manifest amb la manca de professionals, la sortida cap a l’estranger de molts d’ells i aquest descontentament de molts d’ells. A la seva plataforma reivindicativa els treballadors no reclamen específicament millores salarials, que serien legítimes sinó que se centren en la qualitat del servei i la sobrecàrrega de treball. Així, reclamen millors ratis de professionals, evitar la polivalència, adequació de la plantilla i altres. Reivindicacions que fonamentalment millorarien l’atenció als pacients.

Fa unes setmanes el Grup Municipal de Mollet en Comú es va reunir amb el comitè d’empresa de la FSM i va escoltar de primera mà les seves reivindicacions. Mollet en Comú es va mostrar plenament d’acord amb les reivindicacions plantejades i es va oferir a actuar per fer difusió d’aquesta causa i fer-la visible al ple municipal. Específicament: hi havia una demanda que té tot el sentit que sigui discutida al consistori: la reclamació que els treballadors i treballadores de la FSM estiguessin representats al Patronat, que, sense caràcter executiu, dirigeix formalment l’estratègia de la Fundació. Es dona el cas que l’Alcalde de la ciutat, en la qualitat de tal ocupa la vicepresidència d’aquest Patronat i els comuns de Mollet han trobat adient reclamar-li que transmeti aquesta petició a aquest òrgan-

Així doncs, el grup municipal de Mollet en Comú ha presentat una moció demanant al govern de la ciutat que defensi els drets laborals dels treballadors sanitaris, tal com s’ha fet en altres conflictes laborals i tal com es va defensar la seva tasca durant la pandèmia. I a la moció tb es reclama que l’Alcalde de la ciutat, Josep Monràs, faci la petició que els treballadors siguin representats al Patronat de la FSM, tal com estan representats la Universitat de Barcelona, la Cambra de Comerç o d’altres.

Com en altres ocasions la moció ha estat qualificada com a Prec, un fet que Mollet en Comú lamenta, tot i que confia que, sense la votació, el torn de precs permeti el posicionament dels grups i, sobretot, la resposta de l’Alcalde.


Adjuntem moció sencera:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *