fbpx
23/06/2024
Politica

Crònica del Ple d’Abril de 2023

Com cada mes , la nostra portaveu Marina Escribano, posa al seu Facebook una petita crònica informal de com ha anat el Ple Municipal del mes amb un resum dels punts tractats, preguntes fetes per Mollet en Comú i els resultats de les votacions.. el podeu veure a

al seu Facebook personal:
https://www.facebook.com/marina.maspons/posts/pfbid0QbmSoJhMzSNVnjDgDLBUn3gApWSiF7ogC4vqDCK4M2KtK89npstgPrPHtnPMbXCZl

o al Grup de Facebook de Mollet del Vallès:
https://www.facebook.com/groups/molletdelvalles/posts/10167441176930641

Ara sí, last crònica del Ple! No quedarem malament ara, i em deixaré de fer la última no?

El ple va ser el 24 d’abril, però la feinada que hi ha aquests dies fa que tot just avui m’hi posi. Com sempre, us passo les votacions dels diferents punts de l’ordre del dia, les preguntes que vam fer Mollet en Comú Podem, i algunes reflexions des de la meva vivència personal.

A destacar del Ple, les mocions que van passar, perquè vam tancar el mandat 2019-2023 parlant d’educació pública (ILP perquè es destini 6% PIB per a educació); de sanitat pública (demanant recursos pels malalts de Covid persistent); de la renda bàsica universal i prenent per unanimitat un compromís antifeixista, de no arribar a acords ni pactar amb l’extrema dreta. I algunes frases de la intervenció del nostre company regidor Francisco Sancho , en el que va ser el seu darrer ple ( a no ser que traiem 25 regidors a les eleccions jejej). Van ser aquestes “el feixisme despersonalitza, perquè no hi hagi empatia ni reconeixement del que tenim en comú” “el feixisme és el braç del capitalisme, que enfronta persones contra persones”

A banda d’això, aprovació del compte general, on vam posar de manifest la nostra preocupació per una qüestió: un volum important de factures que s’aprovaven amb reparament, això vol dir que o no hi ha diners previstos per pagar-les, o no s’ha fet el procediment de contractació corresponent. I aquest segon cas és el que ha passat amb moltes factures, que s’han tirat endavant coses, tenint contractes caducats des de fa temps, o no havent fet el procediment que toca (per allò d’anar ràpid i poder fer “coses”, com per exemple concerts, entre d’altres)

Finalment el ple, que estic segura que tots volíem que acabés “de bon rotllo” va acabar amb una sèrie d’intervencions que van elevar la tensió de manera important. Us explico: fa un parell de plens que els grups principals de l’oposició preguntem a l’alcaldessa perquè no passa els regidors inhabilitats de podem al grup de no adscrits.

En aquest ple, la portaveu del grup, que està al govern amb el PSC, va intervenir al torn de precs i preguntes, per fer-nos un “prec” a l’oposició (curiós), i bàsicament queixant-se per aquestes intervencions, amb cert victimisme (així simplificant molt). Així doncs, vam haver de fer memòria de tota la trajectòria d’aquest tema, i constatar que no són pas víctimes, sinó els principals beneficiats dels moviments del govern del PSC, primer permetent que constituïssin grup el 2019 quan per normativa no es podia, i ara, després d’una resolució, permetent que es quedin al grup, quan haurien de passar al grup de no adscrits. El que vindria sent un chollo (de la nova política diuen), i no els agrada que es denunciïn aquests fets en el ple.

I així, amics i amigues, acabem 4 anys de plenari molletà, on el grup format per Mari MoyaGabriel Espinosa AndresFrancisco Sancho i jo mateixa, hem viscut ventures i desventures, on hem parlat i aprovat acords importants i en defensa de les persones i dels serveis públics. I on sempre, el centre és la millora de la nostra ciutat: Mollet!Podeu veure el ple sencer a:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *